Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Maden Mühendisleri Odası Şube binası ve Müştemilatı ile ilgili sorunun bir an önce çözülerek şehrin gerçek gündemine dönebilmesi için konunun taraflarıyla sürekli görüşme halinde olduklarını belirterek "Son olarak, binanın alt katının ön kısmının kış bahçesi şeklinde düzenlenerek millet kıraathanesi şeklinde kullanılması, üst katının ise Maden Mühendisleri Odası tarafından kullanıma devam etmesi önerisinde bulunduk" dedi.

Hakan Kutoğlu, yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
"Kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi olmamızın verdiği sorumluluk ve bilinçle, "söz gümüşse sükut altındır" diyerek, son 1 haftadır Zonguldak gündemini meşgul eden Maden Mühendisleri Odası ve Müştemilatı ile ilgili sorunun bir an önce çözülerek şehrin gerçek gündemine dönebilmesi için konunun taraflarıyla sürekli görüşme halindeyiz. Son olarak, binanın alt katının ön kısmının kış bahçesi şeklinde düzenlenerek millet kıraathanesi şeklinde kullanılması, üst katının ise Maden Mühendisleri Odası tarafından kullanıma devam etmesi önerisinde bulunduk. Bu önerimiz en azından baştan reddedilmediğinden umutluyuz.
Enerjimizi kentimizde başlamak üzere olan imar revizyonu, lavuar projesi gibi pek çok umut veren projeye ayırmamız gerektiği bir dönemde, aramızda uzun yıllar boyunca derin ayrılıklar yaratacak bu sorunun bir an önce uzlaşıyla sonlandırılmasını diliyoruz."