Almanya'da yaşayan ve Zonguldak'ın Kilimli ilçesi'nde akrabaları bulunan gurbetçi 21 yaşında ki Dilan Ünal, sosyal sorumluluk projeleri sahibi ve Kilimli Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Eğitmeni Nur Sarı ile bağlantıya geçerek sokak hayvanları ihtiyaçların belirledi ve Almanya'da kampanya başlattı ve kampanyada toplanan paraları Türkiye'ye gönderdi.

Sosyal sorumluluk projeleri sahibi ve Kilimli Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Eğitmeni Nur Sarı da Dilan Ünal'a örnek davranışından dolayı teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Almanya'dan Kilimli'ye sokaktaki hayvanlarımıza uzakları yakın ettiğin için varlığını son 4-5 ayda hissettirip yanlarından olduğun için çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 4 aydır Almanya'dan Kilimliye uzaklardan yardımlarıyla bir çok cana yardım eden, yaralarına merhem olan, mamalarını eksik etmeyen, ilaçlarını ve tedavilerine elinden geldiğince yarlığını hissettiren tüm canlarımız adına çok teşekkür ediyoruz..
-Ateşin Kanser tedavisine ve Mama ihtiyaçlarını.
-Küçük köpeklerimizin uyuz ilaçlarına ve mamalarına.
-Paşa köpeğimizin ameliyatına.
-Çatalağzı barınağına mama yardımına.
-Dogo köpeğimizin sağlığına kavuşmasına.
-Son ve Mia köpeklerimizin ilaçlarının ve mama larının tedarik edilmesine.
-Kedilerimizin Mama ihtiyaçlarını.
-Yavru köpeklerimiz Zeytin ve Karamelin annesinin Kısırlaştırılmasına ve Günlük mamalarının karşılanmasına..
-Zagora köpeğimize olan maddi desteğin..
-Ve sokaktaki dostlarımıza yaptığın mama ve ilaç tedavilerin için çok çok teşekkür ediyoruz yeğenim..
Almanya'dan Kilimli'ye sokaktaki hayvanlarımıza uzakları yakın ettiğin için varlığını son 4-5 ayda hissettirip yanlarından olduğun için çok teşekkür ediyorum."