Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, yeterli katılım sağlanamaması nedeniyle ertelenen genel kurul ile ilgili sitemlerde bulundu.

Kent Konseyi üyelerine tek tek mesaj çektiğini ancak 38 kişi dışında dönüş yapılmamasına tepki gösteren Hakan Kutoğlu "Peki, simdi ne olacak, haftaya aynı gün aynı saatte çoğunluk aranmaksızın yeniden toplanmak zorundayız. Diyeceksiniz ki biz hep öyle yapıyoruz. Allah aşkınıza Kent Konseyi diğer sivil toplum örgütlerine benzer mi? 3-5 kişi ile toplanıp Kent politikası belirlenir mi?" dedi.

Hakan Kutoğlu'nun paylaşımı şöyle;
"Kent konseyi, tüm üyelerden oluşan bir bütündür. Yürütme Kurulu, Kent Konseyinin genel kurulda yetkilendirdiği ve yine genel kurulda karara bağlanan politikaları savunmak ve o doğrultuda öneriler geliştirmekle yükümlü icra makamıdır.
Yürütme Kurulu yılda iki kez Genel Kurulu toplantıya çağırarak yaptığı faaliyetleri sunmak, kendisinin veya üye kuruluşların varsa yeni önerilerini genel kurula onaylatmakla yükümlüdür. Aksi takdirde otomatikman Yürütme Kurulu düşmüş olur. Ayrıca genel kurul faaliyetlerini beğenmezse Yürütme Kurulunu görevden alır ve olağanüstü seçim kararı alabilir.

Dün 6 ay boyunca yaptığımız çalışmaları sizlere anlatmak ve yeni önerileri sizlerin onayına sunmak için genel kurul yapmayı planlanmıştık. Haftalardır bugüne hazırlandık. Defalarca basınımız kanalıyla duyurduk. Telefonlarınıza mesajlar gönderdik. Ancak maalesef dün sadece 38 Üyemiz genel kurulumuza katıldı. Bunların yarısı da Yürütme Kurulu üyeleri ve çalışma grubu başkanlarımızdı. Merak edip dinlemeye gelen vatandaşlarımızın sayısı daha çoktu. Bugüne kadar bizlere hiçbir öneri getirmediniz. Çeşitli platformlardan şehrimizle ilgili önemli gelişmeleri tartışmak için sizlere bizzat ben çağrı yaptım yanıt yazma gereği bile duymadınız. Değer verip bizim faaliyet ve önerilerimizi dinlemeye de gelmediniz (gelen 38 Üyemize teşekkürü borç bilirim). Herhalde gündemi inceleyip bizi ilgilendiren birsey yok diye düşündünüz.

Peki, simdi ne olacak, haftaya aynı gün aynı saatte çoğunluk aranmaksızın yeniden toplanmak zorundayız. Diyeceksiniz ki biz hep öyle yapıyoruz. Allah aşkınıza Kent Konseyi diğer sivil toplum örgütlerine benzer mi? 3-5 kişi ile toplanıp Kent politikası belirlenir mi? Şimdi kötü niyetli 3 kişi bir araya gelip kendi çıkarları doğrultusunda önerge verip kabul ettirse, Yürütme Kurulunun ben bunu uygulamam deme şansı var mı? Ya da sizlerin seçtiği Yürütme Kurulunu görevden düşürse ne diyeceksiniz?

Peki siz kamu kurumu temsilcileri siz niye seçimden seçime gelirsiniz Kent konseyine. Ya haftaya birileri anlamadan bilmeden sizin görev alanınızla ilgili olur olmaz bir önerge verip kabul ettirse, ne yapacaksınız? Olmaz öyle şey mi diyeceksiniz? O zaman demezler mi niye gidip görüş bildirmediniz, savunma yapmadınız?

Değerli üyeler, Kent Konseyi doğası gereği çogunluksuz karar almamalıdır. Aksi takdirde sorumlusu, sizlerin şehre olan ilgisizliğiniz duyarsızlığınız olacaktır. Yürütme Kurulu olarak bizim alınacak kararları uygulama zorunluluğumuz vardır. Haftaya genel kurulda çoğunlukla görüşmek dileğiyle."