AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın Filyos Projesi'nin kamulaştırmaları Bülent Ecevit döneminde yapıldığı yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Milletvekili Hamdi Uçar, bu açıklamalara gerek olmadığını belirterek "Allah aşkına Ünal Demirtaş projenin ne zaman başladığını, projenin temelinde ne olduğunu, ne yapılmak istenildiğini biliyor mu?" dedi.
Milletvekili Uçar, Pusula'nın sorularını söyle yanıtladı:
"Allah aşkına Ünal Demirtaş projenin ne zaman başladığını, projenin temelinde ne olduğunu, ne yapılmak istenildinı biliyor mu. Bunlarla ilgili detaylı bilgisi var mı bilmiyorum ama biz 20 yıldır filyos projesini içindeyiz. Kimlerin emeği olduğunu, kimlerin katkısı olduğunu biliyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Bu proje de siyasi rant kapmak doğru değil önemli olan şehrin bir şeyler kazanması. O pencereden bakarak bu değerlendirmeleri yapması lazım. Yok kamulaştırma işini yaptık da, şu tarafından tuttuk da bu tarafından tuttuk da biz de varız gibi mesajlar vermeye gerek yok. Önemli olan şehre yapılan hizmettir. İstihdam ve üretime katkı sağlamaktır."