Yasaklanan konunun daha da cezbedici hale geleceğini ifade eden Ebru Uzun, "Bu mevzuyu sadece alkole indirgemek ya da gençleri alkol teşvik etmek gibi yanlış buluyorum" dedi.

Ebru Uzun'un açıklaması şöyle:
"2 yılı aşkın süren pandemi süreci hayatın getirdiği ağır yaşam koşulları ve gençlerin geleceğine yönelik umutsuzluğu , karamsarlığı had safhadayken ,halkımızın bu tip etkinliklere ,eğlenmeye ve moral bulmaya çok ihtiyacı var.Burada mevzuyu sadece alkole indirgemek ya da gençleri alkole teşvik etmek gibi görmeyi yanlış buluyorum.
Yıllardır gördüğümüz gerçek yasaklarla, baskılarla ne gençleri ne de yetişkinleri hizaya sokmaya çalışmak, belli bir kesimin yaşam tarzını dayatmaya çalışmak çözüm değildir.Yasaklar, yasakladığınız şeyleri daha cezbedici hale getirir.
Aynı etkinlik geçen yılda yapıldı, organizasyon ve güvenlik kontrolleri düzgün bir şekilde yapılmış etkinliğe giden vatandaşlarımız mutlu ,keyifli ve memnun ayrılmış hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır.
Gençlerin ve halkımızın 2-3 günlük eğlencesine kafa yorana kadar Zonguldak'ta her gün genç intiharlarına, intihar girişimlerine tanık oluyoruz.Gençlerin hayattan vazgeçecek kadar ne dertleri var bunlara kafa yormak lazım."