Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle: "Bilindiği üzere kısa süre önce DEVA Partisi Genel Başkanı Sn. Babacan, ilimizi ziyaret etmiş, partisinin düzenlediği çeşitli etkinliklere katılmıştır.

Ziyareti sırasında programa alınmak için (maden ocağı incelemesi açısından) TTK'na çok önceden müracaat edildiği ancak ziyaret tarihine kadar olumlu veya olumsuz bir cevap alınamaması üzerine Özel Kömür Ocağı ziyareti yapıldığını Basından Deva Partisi İl Başkanının açıklamalarından öğrendik. Kentimiz ekonomisinde önemli yeri olan taş kömürü konusunda, özel maden ocağı ziyaretinde, bu alanda çalışan, üreten arkadaşlarımızın sorunlarının öğrenilmesi, yerinde tespiti noktasında önemlidir.

Ancak burada üzerinde durulması gereken konu, Deva Partisi İl Başkanının açıklamaları karşısında TTK'nun veya Enerji Bakanlığının bu ocak ziyaretine izin vermemeleri konusundaki açıklamalarının ne olduğudur. Takip ettiğimiz kadarıyla basında bugüne kadar bu konuda bir açıklama duymadık.

Açıklama olsa da, olmasa da Türkiye'de yasal olarak kurulmuş, yasal olarak faaliyetini sürdüren bir partinin gelecek açısından kendi plan ve programını yaparken demokrasi kuralları içerisinde bilgi alabilmesi, inceleme yapabilmesi bir haktır. Bugüne kadar pek çok çeşitli sektörlerde (Devlet Adamı, Siyasetçi, Gazeteci, Sanatçı vs...) görevli kişilerin madene inip, oradaki çalışma şartlarını gözlemlediği herkesin malumudur. O an olağanüstü bir koşul olmadığı takdirde madene bir Parti Başkanının inmesi neden sorun teşkil etsin? Bu hareketi yani izin verilmemesi olayını doğru bulmadığımızı, bizim partimizin dışında bir olay olmasına rağmen ifade ediyor,

Aksine Zonguldak'ımızın geleceği açısından herkesin fikrinden yararlanmanın Zonguldak'a zarar değil fayda getireceğini biliyor, siyasi tutum ve saiklerine ise aksine zarar verdiğini düşünüyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."