Ünlü Manken Alara Kaya, 20 Haziran 1991 tarihinde bir yaz gününde dünyaya geldi. 1.71 cm boyunda ve 58 kg ağırlığında olan çekici model, son zamanlarda popülaritesi artan bir ünlü olmasına rağmen genç yaşından beri izleniyor ve güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Alara Kaya İkizler burcudur ve Fenerbahçe taraftarıdır. Nefes kesen güzelliğiyle göz kamaştıran bir model olan Alara Kaya, küçük yaşta modellik yapmaya başladı.

Sanat ve modellik hakkında görüşlerini söyleyen Ünlü Manken:

"Sanat toplumun aynası olduğu için, bir ulus, bir toplum elbette sanata çokça ihtiyaç duyar. Sanat, Sinema aracılığıyla, Müzik aracılığıyla, Bale aracılığıyla, Opera aracılığıyla ve Moda ve Resim aracılığıyla kendini gösterebilir. Sanata yön veren ve emeğine değer veren herkesi kutluyorum. Bu insanların çabalarını destekleyerek bu projelerin tanınmasını sağlamanın önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

"Modellerin hafızalarında hatırlamak istemeyeceği anı olarak hep düşmesi olur fakat ben daha hiç düşmedim ve bildiğiniz gibi bizi evde kalmaya zorlayan pandemi sonucu çok fazla projeye katılamıyorsunuz. Ajans olarak çok fazla ajansla çalışıyorum fakat ciddi bir sözleşmemiz yok."

"Maalesef ülkemizde yabancı modeller Türk modellerine tercih ediliyor ve yabancı modellerin Türk modellerinden daha üstün olduğuna dair bir inanış var. Sonuç olarak iş bulmanız daha zor olabiliyor ama bu işi başarıyla yapan ve yapacak olan Türk kadınlarımızın da inanılmaz çekici ve başarılı olduğunu biliyoruz. Her zaman bu mankenler arasında beni de gösterdikleri için sevenlerime çok teşekkür ediyorum."

"Bizim kadınlarımız zeki, çalışkan ve çarpıcıdır. Ülkemizde eğitimsizliğin talihsizliğini elbette fazlasıyla yaşıyoruz. Bazen yanlış kişilerle tanışıyoruz. Bir model ve bir kadın olarak, bir şeyler yapmak ve kadınların gücünü sonuna kadar göstermek istiyorum."

"Gerçeği söylemek gerekirse dışarıda bir sürü kötü insan var ve kendimizi bazen yanlış ve istemediğimiz bir noktada bulabiliriz. Bu yüzden doğru yerde ve doğru insanla olmak çok önemlidir. Bu da bir çabanın sonucudur; Başarı, fazla efor ve çaba sonrasında kendi kendine gerçekleşir. Asla pes etmememiz gerektiğine inanıyorum" diye ekledi.

Koronavirüs hakkında da konuşan Alara Kaya:

"Koronavirüsün tüm yaşamımızı mahvettiğini gerçekten söyleyebiliriz; Sağlık olarak çok etkilenmedim ama üretkenliğim açısından oldukça fazla kötü etkilendim. Bazı günler çalışamadığım oldu. Çalışamadığım günlerimi üretken geçirmeye çalışıyorum fakat bir yerden sonra tıkanıyorsunuz."

"Corona sürecinde online eğitimin güçlü bir destekçisiydim ve Corona'nın bizi teknolojiye daha da yaklaştırdığını elbette söyleyebiliriz" dedi.