MHP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Akyüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeni ile görevden ayrılmasının ardından önceki dönem MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, MHP İl Başkanı Varol Demirköse'nin 22 Ekim 2018'deki paylaşımını paylaşarak çifte standart uygulandığını söyledi.

Ersin Akyüz, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı ve Milletvekillerinin ittifaka göre hareket etmediklerini belirterek, yeterli özveriyi göstermediğini ifade etmesinin ardından Demirköse tarafından aranarak, "Genel Merkez bu konuda hassas görevden alınırsın uyarısı" yapıldığı iddia edilmişti.

Akyüz de bu konuşmanın ardından istifa ettiğini belirterek sözlerinin arkasında olduğunu ileri sürmüştü.

Varol Demirköse'nin bu davranışları nedeniyle MHP Merkez İlçesi eski Başkanı Niyazi Kıransoy sosyal medya hesabı üzerinden 22 Ekim 2018'deki paylaşımını yayınladı. Demirköse, paylaşımında, "Emeklilikte yaşa takılanların durumu adaletsizliktir. Hükümet sürekli adaletten bahsedip oy isterken, kendilerinden önce çıkan bu adaletsiz yasayı düzeltmelidir. Adalet sözü oy isteme aracı değil, kul hakkını korumaktır. Ülkemizde adaletten uzaklaşıldığı için işler ters gitmektedir" paylaşımını paylaşarak, "MHP Zonguldak İl Başkanı İ. Varol Demirköse Cumhur ittifakına aykırı söylemleriyle alakalı görevden aldığı ilçe başkanıyla tezat olan bu paylaşımı sonrası İl başkanı olarak atanmıştır. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu böyle çifte standart olmaz sanırım. Bu konuda MYK üyemizle kendi aralarında hallettiği konulardandır" ifadelerini kullandı.

Kıransoy ise bu paylaşımı yayınlayarak, "MHP Zonguldak İl Başkanı İ. Varol Demirköse Cumhur ittifakına aykırı söylemleriyle alakalı görevden aldığı ilçe başkanıyla tezat olan bu paylaşımı sonrası İl başkanı olarak atanmıştır. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu böyle çifte standart olmaz sanırım. Bu konuda MYK üyemizle kendi aralarında hallettiği konulardandır" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.