Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın '2 yılda neler yaptık' adlı kitabının halka dağıtılması ile ilgili açıklama yaptı.
Çıkartılan kitapta belediyenin yanı sıra AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetlerin de yer alması CHP'li Ebru Uzun tarafından eleştirildiニ Ebru Uzun Filyos doğalgaz ve Uzun Mehmet Cami'nin de kitapta yer alması ile ilgili "AKP il Başkanı mısın belediye başkanı mısın?" diye eleştirdi.

Ebru Uzun'un açıklaması şöyle;

"ZONGULDAK BELEDİYESİ "İKİ YILDA NELER YAPTIK!" KİTABI;

Zonguldak Belediye Başkanı, Sayın Ö.Selim ALAN "iki yılda neler yaptık "adlı kendi deyimiyle hizmet yolculuğu kitabını kamuoyu ve halkımız ile dün paylaştı.

Öyle anlaşılıyor ki sayın başkan,12.03.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu kamunun her kademesinde tasarruf politikasının uygulanacağı ve israfın kesinlikle yaşanılmayacağı sözlerine kulaklarını tıkayarak kaliteli baskısı ve çok renkli görselleri ile dikkat çeken bir tanıtım kitabı için MİLLETİN "Parasına kıymış"!

Sayın Başkan'a; asfalt, beton yol, parke yol çalışmaları, kanalizasyon, içme suyu şebeke hatlarını yenileme, çocuk parkları yapımı gibi imalatların Belediyelerin asli ve öncelikli görevleri olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kuş uçmaz, kervan geçmez yerlerdeki belde belediyelerin bile karınca kararınca bu hizmetleri yaptıklarını cümle alem biliyor.

Sayın Başkan, eğer adaletli davranmak ve adil olmak istiyorsanız yapmış olduğunuz asfalt, beton yol, parke yollarda yılın ilk karını nasıl kaldıramadığınızı, bu mücadelede nasıl yenik düştüğünüzü, günlerce Gazipaşa caddesinin kaldırımlarını bile temizleyemediğinizi, bu başarısızlığınız sonrasında "özür dileme "ihtiyacını hissettiğinizi de bu kitaba yazın!

Günlerce hiç akmayan ya da aktığında çamur deryasına dönüşen ve salgına rağmen acımasızca zam yapmaktan geri durmadığınız içme suyunun hikayesini de bu kitaba yazın!

Aylarca çalışmayan halk otobüslerini, insanlarımızın bu konuda nasıl mağdur olduklarını ve o süreci nasıl kötü yönettiğinizi de bu kitaba yazın!

Hiçbir projenin sağlıklı, açık, şeffaf bir şekilde bu kentte yaşayanlarca paylaşmadığınızı da bu kitaba yazın!

Hizmet konusunda, TOKİ'nin arkasına sığınarak hiçbir söz hakkınızın olmadığı, bahtınıza ne çıkarsa ve hangi tarihte çıkarsa sizin bir türlü bilemediğiniz projelere mahkum olduğunuzu da bu kitaba yazın!
İki yılın sonunda Belediye Başkanlığı'nın seçim öncesi vaat ettiğimiz "Lavuar Alanı" Projesi'nin yine "vaat" projesi olarak kitabınızda da yer aldığını da bir zahmet "açık-seçik" yazın.
Benzerinin Karadeniz sahilinde bulunmadığı ifade ettiğiniz "Uzunmehmet Camii'sinin" iki yılda neler yaptık kitabınızda yer almasını biz bir türlü anlayamadık!
Yoksa bu Camii'ydi siz mi yaptınız?
Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla Sakarya Gaz Sahası ve Tuna 1.Bölge adıyla kamuoyuna duyurduğu 405 milyar metreküp doğalgaz rezervinin sadece 85 milyar metreküp kısmının Türkali 1.den üretileceği bilgisini farklı bir şekilde Zonguldak Belediyesi'nin "iki yılda neler yaptık" kitabına "saflığımızı mazur görün" neden eklediniz?
Yoksa Belediye Başkanlığı yanında birde AKP İl Başkanlığı sıfatınız var da biz mi bilmiyoruz!
Eğer fazla mal göz çıkartmaz diyorsanız...
19 Yılın sonunda halen bitirilemeyen Mithatpaşa Tünellerini ve Kilimli Sahil Yolu Projesini devam eden Hastane İnşaatını da bu kitabınıza da ilave etseydiniz!
Bizce o zaman daha göz alıcı ve buram buram yatırım kokan bir kitabınız olurdu!
Son olarak salgın başlangıcında beş maskeyi dağıtamayan mensubu olduğunuz siyasi iktidarın bir belediyesi olarak hem de iki milyon adet "tek kullanımlık maskeyi" dağıtabildiğiniz için sizi can'ı gönülden kutluyoruz.!"