Ülkemizde Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesinde yetiştiriciliği yapılan enginar bitkisi; Karadeniz Bölgesinde yer alan okulun tarım bölümü öğrencilerileri tarafından yetiştirildi.

Okulda yetiştiriciliği ilk defa denenen enginar bitkisinin tüm bakım işlemleri öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek hasat olgunluğuna geldi.
Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler grubunda yer alan enginar; toprak altı gövdesi çok yıllık, toprak üstü organları tek yıllık olan baş ve yapraklarından çeşitli şekillerde faydalanılan bir sebze türü. Enginarın yenilen kısmı açmamış çiçeklerinin geniş ve etli çiçek tablası ile brakte adınız verdiğimiz enginar başındaki etli dip kısımlarıdır. Enginar sebze türleri arasında insan sağlığı açısından ilk sıralarda yer almaktadır. Okul yönetimi tarafından: "Öğrencilerimize ve meslek öğretmenlerimiz Perihan Yücesoy ve D. Gürkan Sevinç'e teşekkür ederiz' denildi.