İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. İsmail Ermağan, Herkekolog adlı Youtube Kanalında yazdığı kitapları konu alıyor. ‘Dünyada Sağlık-Türkiye’de İşitme Sorunları’ başlıklı içerik videosunda da Ermağan, Düsseldorf doğumlu, Devrekli  Odyolog, Biruni Üniversitesi Kurucu Bölüm Başkanı ve akademisyen Raziye Karakök’ü ağırladı. Kanalda dünyada sağlık ve özellikle Türkiye’de işitme sorunları üzerine kapsamlı bir sohbet gerçekleştirildi. “İşitme problemleri, bireylerin günlük yaşamını nasıl etkiliyor?” sorusunun cevapları konuşuldu; işitmenin toplumsal sağlık üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Zonguldaklı ve Almanyalı akademisyenlerin işitme sorunlarına dair deneyimlere uluslararası bir bakış açısı sunuldu.

AKADEMİSYENLERİN FARKLI ÜLKELERDE İŞİTME SORUNLARI ÜZERİNE YAPTIKLARI ÇALIŞMALAR DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan Zonguldaklı ve Almanyalı akademisyenler, farklı ülkelerde işitme sorunları üzerine yaptıkları çalışmaları ve yaşanan sorunları da konuştu. Merak dolu soruların tüm cevaplarının konuşulduğu videoda her 10 bireyden 1’inin özel gereksinimli olduğuna da dikkat çekildi.

İŞİTME PROBLEMLERİ, YAŞ GRUPLARINA GÖRE FARKLILIK GÖSTEREBİLİYOR AMA…!

Dikkat çeken bir başka konu başlığı da işitme problemlerinin yaş gruplarına göre farklılık göstermesi oldu. Bu kapsamda yaşlı bireylerde işitme değil, daha çok anlama problemlerinin yaygın olduğu öğrenildi. , işitme sağlığına dair doğru bilinen yanlışlar, tedavi yöntemleri ve yaşanan sorunlarla ilgili birçok önemli bilgi içeren video, çoğu kesim tarafından da merakla izlendi.

VERTİGO TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Toplumda bir çok kişinin mücadele ettiği vertigo hastalığı ile ilgili merak edilen sorulara da cevaplar verildi. İşitme problemleriyle ilgili mücadelede en yeni yaklaşımlar vatandaşlara sunuldu. Yüksek sesle müzik dinlemenin olumsuz etkileri tartışıldı, sağlığın nasıl korunabileceğine dair ipuçları verildi.

İLETİŞİM VE GÜÇ DENGESİ

İl Özel İdaresi’nden 8 kilometrelik asfalt çalışması İl Özel İdaresi’nden 8 kilometrelik asfalt çalışması

Bir diğer ilginç konu ise toplumda sesini daha çok duyuran kişilerin, daha fazla söz sahibi olması üzerine yapılan analizler oldu. Toplumun iletişim ve güç dengesi üzerine düşündürücü bir tartışma yürütüldü.

GELİŞEN TIP MI, YOKSA GELİŞEN TEKNOLOJİ Mİ?

Gelişen tıp mı, yoksa teknoloji mi sorusu da derinlemesine tartışılan konular arasında yer aldı. İşitme sağlığı, sağlık turizmi ve teknolojinin sağlık üzerindeki etkileri hakkında önemli bilgilerin gün yüzüne çıktığı içerik youtube kanalında yayında.

İSMAİL ERMAĞAN KİMDİR?

Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. İsmail Ermağan, lisansını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde, yüksek lisansını Hamburg Üniversitesi Sosyoloji ve Siyaset Bilimi Bölümlerinde yaptı. Ermağan doktora derecesini Erfurt Üniversitesinin Max Weber Yüksek Araştırmalar Merkezi’nde aldı. Başlıca çalışma alanları şunlardır: Avrupa Birliği entegrasyonu, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye-Almanya İlişkileri, Almanya’daki Türkler, Afrika, Latin Amerika ve Asya-Pasifik okumaları, göç ve göç yönetimi. Yurt içinde ve yurt dışında 70 civarında makalesi/kitap bölümü olan yazarın şu kitapları yayımlanmıştır: Almanya Türkleri’nin Uyum ve Ayrılım Eğilimleri; Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Üyeliği: Türk Partilerinin ve Avrupa Parlamentosundaki Partilerin Politikaları; Türkiye’nin Yönü Avrupa Birliği’ne mi: Türkiye’de AB Şüpheciliği; Türkiye’deki Sivil Toplum Örgütlerinin AB Üyeliğine İlişkin Davranışları; 21. Yüzyılda Uluslararası İlişkilerde Yeni Trendler: İnsanımız İlk 10 Yolunda mı?; Dünya Siyasetinde Almanya 1-2; Dünya Siyasetinde Latin Amerika 1-2; Dünya Siyasetinde Afrika 1-8; Dünya Siyasetinde Doğu Asya.

RAZİYE KARAKÖK KİMDİR?

Almanya Düsseldarf doğumlu, Devrekli Odyolog Raziye Karakök alanında seçkin akademisyenler arasındadır. İşitme ve Denge Bozuklukları Uzmanı olan Karakök, Biruni Üniversitesi kurucu bölüm başkanıdır. Raziye Karakök Esenyurt Üniversitesi'nde başarıyla görevine devam etmektedir.

Muhabir: Duygu Elma Özfidan