CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Kilimli Sahil Yolu'nda yapılan bilim, mühendislik hataları ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili soruları yanıtladılar. Milletvekili Yavuzyılmaz, vatandaşın vergisiyle yapılan yolun 5 kere bozulduğunu belirterek "Yapım tekniği yanlış kullanılan, bundan sonra işte yol da açılacak. Ben de hodri meydan diyorum; yol trafiğe açıldıktan sonra tekrar dalgalar gelir de bu yolda bir zarar hasar bir sorun olursa bedelini de kendileri ceplerinden ödesinler" dedi. Milletvekili Demirtaş da sahil yolunda yolsuzluk olduğunu belirterek Adliye önünde "Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kilimli Sahil Yolu ve tünellerin neden açılmadığı yönündeki soruları yanıtladı.

Kilimli Sahil Yolunun 5 kez yıkıldığını 5 kez yeniden yapıldığını ifade eden Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "AK Partili milletvekillerine hodri meydan diyorum. Bu yol bir daha yıkılırsa bedelini kendi ceplerinden ödesinler" dedi.

YAVUZYILMAZ: "BAZI YATIRIMLAR CUMHURİYET HALK PARTİSİ'Nİ İTTİRMESİYLE, ZORLAMASIYLA YAPILMIŞTIR"

Milletvekili Yavuzyılmaz'ın Kilimli Sahil Yolu ile ilgili AK Partilileri yerden yere vuran konuşması şöyle: "Bırakın Sahil Yolunu Adliye'nin önü bile açık değil. Şunun altını çizmek gerekir: Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yatırımları destekliyoruz zaten. 19 yıldır AK Parti hükümetleri döneminde Zonguldak hak ettiği yatırımı alamamıştır, ödediği verginin karşılığını alamamıştır. Bugün Zonguldaklıya 19 yılın sonunda bazı yatırımlar yapıldığı için ki onlar da Cumhuriyet Halk Partisi'ni ittirmesiyle, zorlamasıyla yapılmıştır, yapılmak zorunda kalmıştır. Bunlara da bir lütuf gibi teşekkür bekleyerek açıklamaları gerçekten çok manidar. Diğer taraftan Kilimli Sahil Yolu, evet burada bir yol olmalıdır. Bu doğrudur ancak mühendislik tekniği bakımından ve bilimsel açıdan dalgaları ile birlikte Karadeniz iklim koşullarında bu yolun bir bölümünü büyük bir bölümüne kadar gidiş-geliş güzergahındaki bir güzergahı daha önce tümüyle yok etmiştir. Bütün Zonguldak-Çaycuma ardından yol tekrar yapılmaya çalışıldı. Tekrar Karadeniz'in dalgaları geldi, tekrar aldığı yolu götürdü. Ve son Cumhurbaşkanının açılışına yetiştirmeye çalışırken yolu herhangi bir dalgakıran herhangi bir tedbir alınmadan neredeyse denize sıfır neredeyse denizle aynı kotta yine bilimsel kurallara aykırı olarak yolu inşaatının tamamlanmaya çalışıldığını gördüm. Doğru olan bu yolun ne geçiş güvenliği sağlanacaktır."

YAVUZYILMAZ: "BU YOLUN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAMAK ZONGULDAK'A İHANETTİR"

"Anneler, babalar, aileler çocuklarını bu yolu kullanacak olan servislerle okula gönderirken bir endişe duymayacaksın. Bu yolda bu güvenlik sağlanmış olacaktır, vatandaşlarımıza sahile ulaşırken bir yol engelli ile karşılaşmayacaksınız. Doğrudan bu sahili kullanabilecektir, hem doğaya uygun olacaktır. Hem yatırım tek bir sefer yapılıp kamu kaynağı düzgün bir şekilde kullanılmış olacaktır Ama günün sonunda ne oldu. 5 kere yolu yapacak para harcandı. Ama ortada hala tam olarak yapılmış bir yol yok. Şimdi AK Partili yetkililer açıklıyor diyor ki: Biz buradaki dolgu işlemini şimdi tamamlayacağız' yani bugüne kadar zaten tam anlayamadılar. Çünkü yapım tekniği yanlış kullanılan, bundan sonra işte yol da açılacak. Ben de hodri meydan diyorum; yol trafiğe açıldıktan sonra tekrar dalgalar gelir de bu yolda bir zarar hasar bir sorun olursa bedelini de kendileri ceplerinden ödesinler. Vatandaşın ödediği vergilerle aynı yolu 5 kez yapıp da sonra teşekkür beklemek bu yolun yanlış yapım tekniğindeki hataları söyleyenlere de siz yatırma karşısınız diye ona bir kılıf uydurmaya çalışmak maalesef Zonguldak altına ihanet etmektir. Zonguldak bu yollar yanlış yapım tekniği ve yanlış malzemeler kullanıldığı için 5 kere aynı yolda için 5 kez 5 katı para ödemek zorunda kalmasaydık. Şu ana kadar pek çok Zonguldak'taki altyapı için bitirilmiş olacaktır. AK Partili yetkililer sürecinde kimler zengin edildi nasıl bir rant oluşturuldu?"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Kilimli Sahil Yolu'nda yolsuzluk olduğunu ısrarla üzerine basarak ifade etti. Adliye önünden Kilimli sahil yolu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Ünal Demirtaş "Cumhuriyet Başsavcılığı'na buradan suç duyurusunda bulunuyorum, bu yolsuzluğu çözün" dedi.

DEMİRTAŞ: "CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM"

Milletvekili Demirtaş'ın Sahil Yolu ve tüneller ile ilgili açıklaması şöyle: "Sahil yolu tamamen yolsuzluk yolu. 2017 yılında biliyorsunuz şikayet yapılıyor. O şikayette deniliyor ki işte kantar fişleri düzgün yapılmadı uygun malzeme kullanılmadığı nereye yapılıyor İşte buraya Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar yapılıyor ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlatıyor ama 2019 yılına kadar bu soruşturma ile gidip ilerleme kaydedilmiyor. 2019 yılında Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun vermiş olduğu bir rapor geliyor Savcılığa. Halbuki o şikayet konusu olan suçtan mağdur kısmında Ulaştırma Bakanlığı yazılıyor yani Ulaştırma Bakanlığı mağdur mağdur olmasın ara yoldaki yapımın usulüne uygun olduğuna ilişkin bir rapor düzenliyorlar ve bu şekilde takipsizlik kararı veriyor. Ben şimdi bugün bizim arkadaşlarımız hakkında TCK 299'dan cezalandırılmasını isteyen savcıya seslenmek istiyorum. Siz vatandaşın doğalgaz hakkını ucuz doğalgaz aktığını, ucuz elektrik hakkını savunan Cumhuriyet Halk Partili dava açacağına gidin Kilimli yolunda yolsuzluk yapan o müteahhitleri, doğalgaz fiyatları O siyasilere bir araştır. O soruşturmayı tekrar açın. Savcıya tekrar sesleniyorum suç duyurusunda bulunuyorum."

DEMİRTAŞ: "BU YOLDA YAPILAN USULSÜZLÜKLER YAPILAN YOLSUZLUKLAR AÇIĞA ÇIKARILSIN"

"Kilimli yolunda yolsuzluk var Kilimli yolunda usulsüzlük var ve bu yolsuzluk olduğu sürece yolun 4 defa dalgalar tarafından alınıp götürülmesi ile Ulaştırma Bakanlığı'na da soru önergesi vermiştik verdiğimiz soru önergelerine cevap verme, Ulaştırma Bakanlığı'na sorduk. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak bizim görevimiz. Bu yolu hangi şirkete ne kadar para ödediniz. Bunu niye gizliyorsunuz. Zonguldak da dahil tüm Türkiye'deki vatandaşlarımızdan TCK 299'dan dava açılıyor bu kabul edilebilir bir şey değil. Hatta ve hatta dilekçemizi hazırladıktan sonra yeni bir suç duyurusunda bulunacağız bu yoldaki yolsuzlukların usulsüzlüklerin açığa çıkarılması için buraya geleceğiz. Cumhuriyet savcılığına Cumhuriyet Başsavcılığı'na Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir suç duyurusunda bulunacağız. Bunlar etraflıca araştırırken bu yolda yapılan usulsüzlükler yapılan yolsuzluklar açığa çıkarılsın. Mithatpaşa Tünelleri ile ilgili bir an önce açılması lazım. Cumhurbaşkanı açılışını beklemeye gerek yok Zonguldaklı mağdur zaten."