Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanlığı, geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney'in KYK borçları ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. Güney'in, "Kemal Kılıçdaroğlu söyler, AK Parti yapar." şeklindeki ifadesine AK Parti İl Başkanlığı; "Bu kadarı da pes." diye karşılık verdi.

"BU KADARI DA PES!"

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;
"Çok kıymetli vatandaşlarımız ve sevgili genç kardeşlerimiz ;
Geçtiğimiz haftalarda Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız SN. Recep Tayyip ERDOĞAN yaklaşık 6 milyon gencimizi ilgilendiren KYK kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı yani ana para üzerinden alınmasını kararlaştıran karara imza atmış ve her zaman olduğu gibi yeniden gençlerin yanında olduğunu göstermiştir.

Ancak üzülerek görüyoruz ki ana muhalefet partisinin lideri ve kadroları tıpkı geçmiş dönemde iktidarımız tarafından yapılan nice eserlere "çöken" ve "çalışıyoruz" algısı oluşturmak için milyonlarca lira para harcayan belediyeleri gibi hükümetimizin bir diğer başarısına daha konma yüzsüzlüğünü göstermeye çalışmıştır.

Kıymetli vatandaşlarımız ;
Ana muhalefetin lideri ve kadroları mitomani hastalığının artık tedavisi mümkün olmayan son kademesine ulaşmıştır. İlimizin ana muhalefet partisi il gençlik kolları başkanı da liderinin düştüğü bataklığa düşmüş ve gafletle yerel basınımıza bir demeç vermiştir. Elbetteki bizler kendileri gibi her şeye düşünmeden muhalefet olmak yerine basına verdikleri demeci objektif bir şekilde okuduk ve bu basın açıklamasını milletimizi aldatmamaları adına yapma ihtiyacı hissettik. Muhalefetin görevi ancak ve ancak bizlerin daha iyi bir ülkede yaşayabilmesi adına hükümetin icraatlerini denetlemesi ve eksikliklerini söylemesidir. Ancak bir kez daha görüyoruz ki görev tanımlarının çok ötesine geçmiş ve adeta yalan ağızlarında yuva yapar vaziyete gelmişlerdir. Sizlere gerçekleri açıklamak bizlerin en büyük sorumluluğudur. "KYK Borçları" ile ilgili düzenleme bahsedildiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla değil 2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığımızın çalışmalarıyla başlamış ve bugünkü nihai sonucuna ulaşmıştır. Bu durum Twitter'da KYK müjdesi paylaşımımızın altına yorum atan CHP Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney'e de cevap verilerek anlatılmaya çalışılmıştır. Tüm bunlara rağmen bu basın açıklamasını gerçekten hayretler içerisinde okuduk. Şimdi ise Kemal Kılıçdaroğlu aynısını hükümetimizin zaten senelerdir çalışma yaptığı "EYT" mevzusu ile ilgili "EYT LOADING" tweeti ile yapmaktadır. Bu kadarı da pes doğrusu ! Yine bahsi geçen demeçte sayın başkan gençlerle ilgili birçok fikir beyan etmiş ve destek beklemiştir. Ancak var olan desteklerimizden haberinin olmaması oturduğu koltukta o çok bahsettiği "liyakat" esasına göre çalışmadığını göstermektedir. Sizlere hükümetimizin gençler adına yaptığı birtakım icraatlerini sayısal verileriyle sıralamak isteriz ;

2002'de 4 olan kamp sayısını 43'e,
Kamplarda ağırlanan öğrenci sayısını 200 binin üzerine,
2002 yılında 6 bin 35 olan spor kulübü sayısını bugün 19 bin 99 seviyesine,
2002 yılında 190 olan yurt sayısını bugün 81 il ve 249 ilçede toplam 779 öğrenci yurduna,
2002'de 9 olan gençlik merkezi sayısı, 2021'in Kasım ayı itibarıyla 388'e çıkaran hükümet yine bizim hükümetimizdir. Aynı zamanda yaz aylarında müzelerimizin ücretsiz kullanılabileceği "Müzekart GNS" ve üst projeye bağlı nice çekilişlerle ; kitapkartlar, git gel otobüs biletleri, yüksek hızlı tren biletleri, spor ekipmanları, konserler
ve daha nicesi gençlerimize dağıtılmış ve dağıtılmaya devam etmektedir. Yine Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 81 ilde yaz aylarında belirlenen yurtlarda gençlerin ücretsiz kalabilmesi de gençlere verilen değerin nişanelerindendir. Hepsi bir kenara Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kuruluş tarihi de yine bizim hükümetimizin iktidarda olduğu yıl olan 2011'dir.

Kıymetli vatandaşlarımız, bahsettiğimiz ve verilerini de verdiğimiz nice güzel iş, nice eser bizim iktidarımız döneminde yapılmıştır. Tüm bu verilen örneklerin, nice güzel eserlerin karanlık yalan ve iftira ortamına hakikat ışığı olacağını düşünüyoruz. Buradan da Ana Muhalefet liderini ve kadrolarını aklını başına almaya ve özgün olmaya davet ediyoruz.

Tüm bu eserlerde emeği geçen başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız SN. Recep Tayyip ERDOĞAN ve AK Parti iktidarımızın kadroları olmak üzere, bu zamana kadar görev yapmış Gençlik ve Spor bakanlarımıza ve görevinin başında azimle çalışan Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkürü borç biliriz.

Tüm yalan ve iftiraya karşı gençlerin yanında duran Cumhurbaşkanımız için tekrardan haykırıyoruz ;
" [#]TEŞEKKÜRLERERDOĞAN"