AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun'un görevden alınmasının ardından İl Başkanlığı için Genel Merkez çalışmalara başladı. Genel Merkez tarafından temayül yoklaması için üyelere gönderilen mesaj şu şekilde; "Değerli Meclis Üyelerimiz 2 Ağustos Salı günü AK Parti İl Binamızda, Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı ile ilgili Temayül Yapılacaktır. Ayrıca bireysel olarak görüş bildirmek isteyenler olursa görüşme yapabileceklerdir. Tüm meclis üyelerimizin katılım sağlaması önemli olup bilgilerinize sunarız" denilmişti.
AK Parti İl Başkan Vekili Ömer Gülay, Salı günü saat 11.00'de teamül yoklamasının başlayacağını belirterek, "Temayül yoklamasında İl yönetimi, merkez ilçe yönetimi, il Kadın Kolları yönetimi, il Gençlik Kolları yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri ve belediye meclis üyeleri oy kullanacaklar ve her birinden yeni İl Başkanı kim olsun diye 3 isim yazmaları istenecek. İl Başkanı, merkez ilçe başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanlarından da yeni İl Başkanı kim olsun diye görüş alınacak. Ayrıca milletvekillerinden de görüş alınacak. Tabii ki sandıklar Ankara genel merkezde açılacak ve sonrasında yeni il başkanı belirlenecek" dedi.
İl Başkanvekili Gülay, temayül yoklaması için AK Parti Genel Merkez Koordinatörü Yahya Çelik ile Zonguldak Bölge Koordinatörleri milletvekili Hasan Çilez ve Jülide İskenderoğlu'nun Zonguldak'a geleceğini açıkladı.
Temayüle Ak Parti İl Başkanvekili Ömer Gülay, İl Başkan Yardımcısı Erdal Mercimek, Fatih Çakır, Sezai Bükrü, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Avcı, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, eski Merkez İlçe Başkanları Mustafa Çağlayan ve Metin Karaduman'ın gireceği öğrenildi.
Temayülden çıkacak sonuca göre Ak Parti Genel Merkezi bir karar verecek.
Bir hafta içinde Ak Parti Zonguldak İl Başkanı'nın açıklanması bekleniyor.

Kimler oy kullanacak?
Yarın yapılacak temayülde yaklaşık 180 kişi oy kullanacak.
Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyeleri,
Zonguldak Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,
Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri,
İl Genel Meclisi Üyeleri,
İlçe Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik kolları Başkanları
Demokrasi ve Hakem Heyeti ile İl Disiplin Kurulu Üyeleri oy kullanacak.