AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Danışma Kurulu Toplantısı ilçe binasında düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, parti yönetim kurulu, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı. Bir bölümü basına kapalı olmak üzere iki bölümden oluşan toplantının ilk ayağında konuşan partinin AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, yeni yapılacak 400 yataklı modern hastane, Adliye Sarayı, Ereğli-Akçakoca yolu, Ereğli-Devrek yolu, DSİ ve yapılması planlanan Anadolu Lisesi konusunda bilgiler verdi. Bir süre önce kamu arazisi kapsamına alınan Devlet Demir Yollarındaki yerin 50 dönümlük alanına 5 yıldızlı otel konforunda 400 yataklı modern hastane yapılacağını vurgulayan Şahin, hastane için en uygun yerin DDY arazisi olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı uzman heyetinin daha önce düşünülen Osmantepe mevkiinde defalarca inceleme yaptığını belirten Şahin, &[#]8220;Osmantepe mevkii hastane için uygun değildir. Sağlık Bakanlığına bağlı uzmanlar burada 6 kez inceleme yaptılar ve Osmantepe arazisinin hastane için uygun olmadığına kanaat getirdiler. Sağlık Bakanlığı uzmanlarının görüşüne riayet etmek gerek&[#]8221; dedi.
&[#]8220;ŞEHİR İÇİ ÖZEL HASTANELERLE DOLDU&[#]8221;
İlçe merkezindeki özel hastanelerin trafik akışında aksamalara neden olduğunu belirten Erol Şahin, &[#]8220;Özel hastaneleri şehir merkezine dolduruyorsunuz. Devlet hastanesini dağ başına göndermeye çalışıyorsunuz. Neden Ereğli Belediyesi şehir içindeki özel hastanelere ruhsat verdi? Erdemir Caddesi tek yön olmasına rağmen trafikte sıkıntı yaşanıyor. Bu hastanelerin şehir içinde olması trafiği bazen allak bullak ediyor. Bunların hepsini adama sorarlar&[#]8221; diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, Ereğli-Akçakoca yolundaki çalışmaların önümüzdeki haftalarda hız kazanacağını belirterek, tüneller dışındaki çalışmaların 2011 yılına kadar tamamlanacağını söyledi. Ereğli-Devrek yoluyla ilgili önemli girişimleri yapıldığını anlatan Şahin, yolun 32,5 kilometrelik kesiminin 23 Mart´ta ihale edileceğini belirterek çalışmaların hızlı şekilde gerçekleştirileceğini kaydetti. Modern Adliye Sarayı´nın inşasına bu yıl başlanacağını ve 1 yıl içerisinde binanın tamamlanacağını müjdeleyen Şahin, Adliye Sarayı binasın en geç 2011´in Nisan ya da Mayıs ayına kadar bitirileceğini belirtti. İlçenin Kepez Mahallesi´nde Anadolu Lisesi yapılacağını da aktaran Şahin, 13 Mart´ta söz konusu okul projesinin ihalesinin yapılacağını açıkladı. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından bu yıl içerisinde derelerde ıslah çalışmalarının yapılacağını söyleyen Başkan Şahin, dere ıslah çalışmalarına büyük ödenekler ayrıldığını bu miktarların milyon TL´lerle ifade edildiğini kaydetti. Şahin, son olarak Ereğli Belediyesi ile iktidar birleşerek, ilçenin ortak menfaatleri adına çalışmalara imza atmak istediklerini de sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi