Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın emirleri doğrultusunda Aile Hekimliği Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından planlanan program kapsamında Zonguldak il ve ilçelerinde görev yapan aile hekimlerine yönelik hizmet içi eğitim düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından güzel bir organizasyon altında Dedeman Otel'de düzenlenen "Kronik Hastalıklar ve Obezite Diyabet ile Mücadele Programı" kapsamında il genelinde görev yapan 113 aile hekimine, uzman hekimlerce iki gün süren eğitim verildi.

Eğitimler kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Selda Sarıkaya, Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Prof. Dr. Mehmet Ali Kurçer, Prof. Dr. Hüseyin Engin, Doç. Dr. Dilek Karakaya Arpacı, Doç. Dr. Ali Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yasin Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Ulufer Çelebi, Yrd. Doç. Dr. Bülent Altınsoy tarafından aile hekimlerine geniş kapsamlı olarak sunum yapıldı.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Fatih Akca, eğitimin son günde yaptığı açıklamada, iki süren eğitimin çok faydalı ve olumlu geçtiğini belirterek, "Sağlık çalışanları olarak toplumun sağlık göstergelerini iyileştirmeye ve verilen sağlık hizmetini daha nitelikle sunmak için çalışmakla ilgili yükümlülüğümüz var. Bu asla unutulmamalı ve bunun için var gücümüzle çalışmalarımızı aralıksız olarak devam ettiriyoruz. Bu nedenle bu eğitimimizin düzenlenmesinde bizlere çok büyük katkı ve destek veren başta Sayın Valimiz Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan'ın yanı sıra ilimiz genelinde görev yapan aile hekimlerimize ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi