Aile arabası denilince özellikle geniş ailelere hitap eden, büyük ve oturum alanı geniş araçlar akla gelmektedir. Ancak bir aile arabası yalnızca geniş bir araba olmanın çok daha ötesinde kriterler barındırmaktadır. Özellikle günümüzde yaygınlaşan araç içi akıllı teknolojik cihazlar, bu farklılıkların daha da belirgin hale getirmektedir. Bir aile arabasının, ailenin her ferdi için uzun yolculuğa uygun olabilecek kadar konforlu bir oturum alanı olmasının yanı sıra yakıt tüketimi yönünden bütçe dostu olması da önemlidir. Araç güvenliğinin yüksek olması, bagaj hacminin geniş olması ve arka koltuklara montajlı akıllı multi medya sistemleri barındırması da iyi bir aile arabasının özellikleri arasında yer almaktadır. Fakat her aile arabası, tüm aileler için uygun değildir. Her ailenin kendisine özel kişiselleştirilmiş ihtiyaçları bulunmaktadır. Kimi aileler için çok daha fazla bagaj hacmi önem kazanırken, kimi aileler içinse araç içi akıllı donanımlar ön plana çıkmaktadır. Bazı ailelerin hiç ihtiyaç duymadığı araç ve aksamlar, diğer bazı aileler için hayati önem taşıyabilmektedir. Bu nedenle aile arabası seçerken öncelikle ailenin ihtiyaçları gözetilmeli ve bu doğrultuda araç araştırması yapılmalıdır.

Aile Arabası Alırken Hangi Faktörlere Dikkat Edilmelidir?

Aile arabası satın alırken dikkat edilmesi gereken faktörler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Araç için ayrılabilecek bütçe
  • Aracın yakıt tüketimi
  • Ailenin genişliği (ailedeki kişi sayısı)
  • Aracın bagaj hacmi
  • Aracın güvenlik sisteminin yeterliliği
  • Araç içi akıllı donanım ve ailenin ihtiyaç duyabileceği diğer aksamlar.

En Çok Tercih Edilen Aile Araçları Nelerdir?

En çok tercih edilen aile araçları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  1. BMW 3
  2. Peugeot 3008
  3. Toyota Versı
  4. Hyundai i40
  5. Dacia Duster

1. BMW 3

İlk olarak 1975 yılında üretilmeye başlanan bu model, geniş iç hacmi ve şık görünümü ile kompakt üst sınıf bir araç olma özelliğini taşımaktadır. Benzinli ve dizel yakıt seçeneklerinin yanı sıra birkaç farklı kasa tipine de sahip olan BMW 3, aile aracı olarak kullanılmak için son derece idealdir. Her 100 kilometrede ortalama olarak 4,4 litre yakıt sarfiyatı gerçekleştiren bu aracın maksimum hızı saatte 232 kilometredir. 40 yılı aşkın süredir araç pazarında olan BMW 3'ün günümüzde yedinci nesil üretimi yapılmaktadır.

2. Peugeot 3008

İlk defa 2008'de Paris Otomobil Fuarı kapsamında tanıtımı yapılan Peugeot 3008, günümüzde ikinci nesil üretime çıkmıştır. Benzinli ve dizel yakıt türü seçeneklerine sahip olan bu araç saatte 206 kilometre maksimum hıza ulaşabilmektedir. Her 100 kilometrede ortalama olarak 4,7 litre yakıt tüketimi gerçekleştiren Peugeot 3008, C segmenti bir araç olma özelliğine sahiptir. Geniş ve konforlu yapısıyla tam bir aile aracı olan Peugeot 3008, 2020 yılında Peugeot markasının en çok satılan SUV aracı olmuştur.

3. Toyota Verso

İlk defa 2010'da Cenevre Otomobil Fuarın kapsamında tanıtılan Toyota Verso, Toyota tarafından üretilen Van kasa bir araç olma özelliğini taşımaktadır. Geniş ve konforlu yapısıyla ailelerin kullanımı için ideal olan bu aracın üretimi 2018 yılı itibariyle durdurulmuştur. Hem dizel hem de benzinli yakıt seçeneklerine sahip olan Toyota Verso'nun her 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 6,7 litre olarak belirlenmiştir. Maksimum hızı ise saatte 185 kilometredir.

4. Hyundai i40

İlk defa 2011'de Barselona Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılan Hyundai i40, sedan ve station wagon kasa tiplerinin yanı sıra dizel ve benzinli yakıt seçeneklerine sahiptir. Orta sınıf otomobil segmentinde yer alan bu model aile aracı olmak için bütün özellikleri barındırmaktadır. Saatte 197 kilometre maksimum hıza ulaşabilen Hyuındai i40'ın her 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 5,1 litre olarak belirlenmiştir.

5. Dacia Duster

İlk defa 2010'da Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılan Dacia Duster, SUV kasası ve konforlu yapısıyla geniş aileler için son derece idealdir. Benzinli ve dizel yakıt türü seçeneklerine sahip olan bu model, 2020 yılında Türkiye'de en çok satan SUV araç olma özelliğini taşımaktadır. Saatte 170 kilometre maksimum hıza ulaşabilen Dacia Duster'ın her 100 kilometredeki ortalama yakıt sarfiyatı ise 4.8 litre olarak belirlenmiştir.

Aile Araçları Nereden Alınabilir?

Aile aracı satın alırken, alınması planlanan araç iyice araştırılmalı ve ikinci el araç seçenekleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Aile araçları internet üzerinden veya kişisel ilanlardan alınabilmektedir. Ancak aile aracı satın alırken herhangi bir problemle karşılaşmamak ve sorunsuzca bir satın alma işlemi gerçekleştirmek için dikkatli olunmalıdır. Güvenli ve sorunsuz bir aile aracı satın almak için Vavacars tercih edilebilir. Resmi web sitesi https://tr.vava.cars/ adresi üzerinden aile arabası çeşitleri incelenebilmekte ve uygun bulunan araç seçeneği sorunsuzca satın alınabilmektedir.