Yapılan açıklama şöyle: " Vali Vekili Sayın Turgut SUBAŞI başkanlığında İl Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri AKTAŞ ve İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Cezmi YALINKILIÇ' ında katıldığı; AFAD-GAMER-DSİ-Sağlık-Karayolları-Akmercan Doğalgaz-EnerjiSa-Türk Telekom-Zonguldak Belediyesi Kurum Yönetici veya Temsilcileri ile "Afet Kriz Yönetim Merkezi"nde durum değerlendirme toplantısı icra edildi.

[*]25.06.2022 tarihinde saat: 00.00'dan itibaren Polis bölgesi Zonguldak İl Merkezi ve İlçelerimizde aşırı ve kuvvetli olarak zaman zaman devam eden yağmur yağışına bağlı sel taşkınları meydana gelmiş olup;

[*]Zonguldak İl merkezimizde; Uzunkum tünellerinde meydana gelen büyük su birikintileri AFAD ve belediye ekiplerince temizlenmiş olup şu anda yol trafiğe açılmıştır. İl merkezindeki dere yatakları şu an itibariyle normal seviyededir.

[*]Gökçebey İlçemizde ; Agusto deresinin çıkışında meydana gelen su taşkınından dolayı 25 Aile ve 60 vatandaşımız güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımız kamu kurumlarının tesislerine yerleştirilmiştir.

[*]Çaycuma İlçemizde 3 kişilik bir aile güvenli bir şekilde tahliye edilmiş ve yakınlarının yanına yerleştirilmiştir. Gemiciler mahallesi Balkan caddesi üzerinde yağışa bağlı taşkınlar meydana gelmiş olduğu görülmüş ve can kaybı olmamıştır. Ancak bazı seralarda sele bağlı zararlar oluşmuş ve ilgili birimlerle müdahale yapılmaktadır.

[*]Ereğli İlçemizde; Ören mahallesi. Meşeli Sokak No:265 teki Evi su basmış olup ilgili birimler müdahale edip tahliyesini sağlamışlardır. Can kaybı olmamıştır.

[*]Kilimli Çatalağzı Cumayanı mahallesindeki dere suyunun yükselmesi sonucu bahçeleri su basmış fakat araç hasarı ve can kaybı olmamıştır.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet ÇERÇİ, AFAD-Afet Acil Kriz Yönetim Merkezinde Teşkilatımızı temsilen daimi görev almıştır. Bunun yanında; gerekli acil müdahale ve yardım ekipleri oluşturmak üzere Valilik Olur'u ile İl genelinde tüm personelle (2 gün için) 12/12 çalışma sistemine geçilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."