Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama gecesi düzenlendi.

Paflagonya Düğün ve Kongre Salonunda düzenlenen geceye, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve yönetimi, CHP Kadın Kolları Başkanı Senem Paşakahyaoğlu Ağzıküçük, ​MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Sebahattin Durmuşoğlu ve yönetimi, Deva Partisi İlçe Başkanı Ünal Kurt, ve yönetimi, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve yürütme kurulu üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı, Köy-Koop. Başkanı Bayram Cura, Atatürkçü Düşünce Derneği Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir ve yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Safranbolu Şube Başkanı İsmet Saraçoğlu,Gaziler Derneği Temsilcilik Muhittin Demirsoy,Eğitim İş Temsilcilik Cem Atasun Bayraktar, Çaycuma Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Semra Çakır ve yönetimi, Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Murat Cüntay, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şube Başkanı Ela Mantarlı Kurt ve yönetim kurulu üyeleri masaları tek tek dolaşarak Cumhuriyet sevincine ortak olan herkese teşekkür etti.

ADD Çaycuma Şube Başkanı Ela Mantarlı Kurt konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hiçbir zaman yanılmadığını ifade ederek; "Büyük Atatürk şöyle dedi ki; 'Efendiler, biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." Evet, Büyük önder hiçbir zaman yanılmadı. Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olmadı, olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içtik biz. Hem içeride hem de dışarıda ülkemize kast edecek düşmanların var olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun için Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek birinci vazifemizdir. Bu damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu gece hepimiz bir çatı altında olabiliyorsak , az sonra çalacak müzik eşliğinde dans edebileceksek, aynı masa etrafında yemek yiyip sohbet edebileceksek bunun temelinde en büyük değer Cumhuriyet var. Sizlerle birlikte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi, silah arkadaşlarını, gazilerimizi, saygıyla anıyor, aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu gece burada bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eğitimci- Yazar Köy Enstitüsü mezunu emekli Öğretmen Ali Nuri Güntekin ise bir konuşma yaparak Atatürk ve Cumhuriyetin ne kadar büyük bir değer olduğuna değindi.

Gece boyunca Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Ardından 'Sarı zeybek' ile 'Harmandalı' gösterisi büyük beğeni aldı. Gecenin ilerleyen dakikalarına doğru 10.yıl Marşı davetliler ve katılanlar eşliğinde hep bir ağızdan söylendi. Gecenin sonunda davetliler çalınan şarkılar eşliğinde gönüllülerince eğlendiler.