Sahil projesinin ve işletmelerin yarım yamalak açılmasını eleştiren Fatih Keleş " Belediye Başkanı her şeyi ben biliyorum zihniyetinde. Onlardan başka hiç kimse Zonguldak'ın hiçbir sorununu bilmez. Kendileri Acılık'ta oturduğu yerden, belediye makamından doğru şehri yönetiyor" diye konuştu.

Fatih Keleş'in açıklaması şöyle:

Zonguldak'ta mevcut iktidarın en sevdiği işler devam ediyor. Sessiz sedasız hiç kimseye bilgi verilmeden, bir işlem yapılmadan işler yapılıyor.
Yaklaşık 3 senedir beklediğimiz, yeni Zonguldak'ın ilk adımlarından biri olan liman projesi kısmi olarak açıldı. Türkiye'nin hiçbir yerinde, sahil şeritlerinin olduğu hiçbir yerde böyle yarım yamalak liman projesi yok.
Liman projesinin yarısını kadar geçiyorsunuz, karşınıza çelik bariyerler çıkıyor ve 'inşaat var girilmez' yazıyor. Yukarı çıkıyorsunuz kapalı dükkanlar, aşağıya iniyorsunuz yarım yamalak açılmış kafeler. Böyle olmaktansa işletme sahiplerine madem bu hakkı verdiniz. Bu insanlara günler öncesinden söyleseydiniz herkes açılışını Zonguldak halkına layık olduğu bir şekilde yapmış olsaydı.
Zonguldak halkı nefes alabileceği tek yerde doğru dürüst hizmet alsaydı. Maalesef her zamanki gibi yarım yamalak açılmış olan işletmelerde hizmet gördük.
Ben kendim de gittim, misafirlerim gelmişti oraya götürdük. En azından işletmeciler güler yüzlüydü. Yıllardır kapalı olmanın baskısına rağmen gayet güleryüzlü bir şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar. İyi tarafı o, ama esnafımızı niye mağdur etti. Madem bu şekilde açılacaktı bayramın ilk günü değil de daha önceden niye açmadı.
Sevgili belediye başkanı ders çalışmayı çok seviyor. Halk otobüslerini dersine çalışırken sahil projesini unutuyor. Sahil projesinin dersine çalışırken halk otobüslerini unutuyor.
Şimdi yeni kapıları Lavuar Alanı projesi inşallah bunu Zonguldak halkına açıklarlar. Halk neyi yapılacağını, projede ne olacağını görmek ister. Zonguldak'ta kısmi liman projesi açmakla herkes her şeyi sahiplenmesin. Kısmi açılan ve esnafı mağdur eden bir proje yaptılar. İnşallah mağduriyetleri en kısa sürede giderilir ve projenin tamamı halka açılır. Zonguldak halkı yaklaşan yaz aylarında rahat bir nefes alır. Belediye başkanının şöyle bir yapısı var: her şeyi ben biliyorum diyor.
Partisinin ve iktidar zihniyetinin şöyle bir yapısı var; her şeyin en iyisini biz biliriz, basın hiçbir şey bilmez, hiçbir siyasetçi hiçbir şey bilmez. Onlardan başka hiç kimse Zonguldak'ın hiçbir sorununu bilmez. Kendileri Acılık'ta oturduğu yerden, belediye makamından doğru şehri yönetiyor. Diğerleri zaten şehirden kopuk yaşıyorlar. Onlar için Zonguldak; Merkez, Kozlu ve Kilimli'den ibaret.
Zonguldak'ın geneli ile ilgili herhangi bir çözüm önerileri yok. Belediye başkanının zihniyeti maalesef partisinin zihniyetinden. Biz bildiğimiz doğruları anlatmaya ve savunmaya devam edeceğiz.