Zonguldak İl Genel Meclisi Şubat ayı 4. Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı. Meclis bir önceki birleşimi tutanak özetinin okunup onaylanması ile başlarken 5 gündem maddesi görüşüldü.

Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (Seracılık) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü'nün tamamı istifa etti. OSB'de İl Özel İdaresi'ni 4 yıl süre ile temsil etmek üzere seçilen 9 asıl ve 9 yedek üyenin tamamının istifa etmeleri nedeniyle, yeniden 4 yıl süre ile İl Özel İdaresini temsil etmek üzere 9 asıl ve 9 yedek üyenin seçiminin yapılacak.

Gündemin 3. Maddesi: Genel Meclisinin 07.10.2020 tarih ve 082 sayılı kararı ile Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (Seracılık) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülüne, İl Özel İdaresini 4 yıl süre ile temsil etmek üzere seçilen 9 asıl ve 9 yedek üyenin tamamının istifa etmeleri nedeniyle, yeniden 4 yıl süre ile İl Özel İdaresini temsil etmek üzere 9 asıl ve 9 yedek üyenin seçiminin yapılması.
Asıl Üyeliklerine;
1-Mehmet Türk ( Vali Yardımcısı )
2-Adnan Tıska ( İl Genel Meclisi Üyesi )
3-Filiz Ünal Sarsık ( İl Genel Meclisi Üyesi )
4-Serpil Özmen ( İl Genel Meclisi Üyesi )
5-İsa Bükrü ( İl Genel Meclisi Üyesi )
6-İsmet Bostancı ( İl Genel Meclisi Üyesi )
7-Vedat Tuzcuoğlu ( İl Genel Meclisi Üyesi )
8-Necati Akyol ( İl Genel Meclisi Üyesi )
9-Cemalettin Çataklı ( İl Tarım ve Orman Müdürü )

Yedek Üyeliklerine;
1-Yüksel Turpçu ( Ruhsat ve Denetim Müdürü )
2-Murat Işık ( Ziraat Mühendisi )
3-Sami Çolak ( Makine Mühendisi )
4-Halis Avcı ( Jeoloji Mühendisi )
5-Erdem Sezer ( İnş. Yük. Mühendisi )
6-Gökhan Altun ( İnşaat Mühendisi )
7-Günnur Demirel ( Harita Mühendisi )
8-Cüneyt Gürler ( Mimar )
9-Sevil Köroğlu ( Harita Mühendisi.)

Yeni seçim listesine AK Partililer Evet oyu verirken CHP'liler ret oyu verdi.
Gündemin 4. Maddesi: İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Sarıkaya Köyü'nün Deliahmetoğlu, Sucahlı, Mutaflar bağlılarının ana köyden ayrılarak "Beyveren" adı altında bağımsız köy olma talebiyle ilgili, İmar ve Bayındırlık, İçişleri, Köylere Yönelik Hizmetler ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 2-2-1-1 sayılı raporlarının görüşülmesi.
Gündem raporu komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilerek 81 köyün resmiyete geçmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan onay bekleniyor.

Gündemin 5. Maddesi: Sürekli işçi kadro değişikli cetvelinde unvanları belirtilen ve boşalan 11 sürekli işçi kadrosunun iptal edilmesi, 11 adedinin yönetmelikte belirlenen sürekli işçi kadro unvanlarına uygun hale getirilmesiyle ilgili İçişleri, Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 4-4 sayılı raporlarının görüşülmesi.
Gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.