Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; 9 Eylül'de 5 onkolog atanacağını ve bunların içinde Zonguldak olmadığını belirtti Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğünün tıbbi onkolog kadrosu açması gerektiğini belirten Deniz Yavuzyılmaz, gazetecilerin aracılığıyla Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya çağrı'da bulundu.

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın tıbbi onkolog ile ilgili açıklaması şöyle:
"Zonguldak'ın birinci öncelikli sorunu şehirdeki sağlık sisteminin çökmüş olmasıdır. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tıbbi onkolog yok. Üniversite hastanelerinin hizmet yetersizliği ve yeterli sayıda doktor bulundurma işleri ile ilgili derin araştırmalar yaptım.
Bunu zaman zaman kamuoyu ile de paylaşıyorum. Üniversite hastaneleri yaptığı alımları dolar ve avro üzerinden yaptığı için ve bu dövizler de hızla yükseldiği için SGK'dan aldığı ve ödediği tutar satın aldığı ilaç ve hizmet alımlarını karşılamıyor. Dolayısıyla da üniversite hastaneleri batağa sürükleniyor ve saplanıyor. Çoğu doktor ve profesörler üniversite hastanelerinde çalışmak yerine devlet hastanelerinde çalışmayı daha çok tercih ediyorlar. Çünkü maaşları arasında da %40'a varan farklar oluşuyor. Üniversite hastanelerinin doktorların ve sağlık emekçileri açısından cazip bir tarafı yok. Üniversite hastanelerinde uzman kadrolarının açılması gerekiyor. Şu an Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğünün kadro açması gerekiyor. İstisnai bir kadro açması gerekiyor. Bu kadroya da ataması gelen tıbbi onkologların başvuru yapması gerekiyor. 9 Eylül tarihinde atama dönemi var ve kura çekilecek. Burada belirli sayıda tıbbi onkolog ilerdeki hastaneleri tercih edecek. Tercih ettikleri hastaneler öncelikli olmak üzere atamaları yapılacak. Atanacak olan tıbbi onkologların sayısı dört ya da beş. Şu an bülent Ecevit Üniversitesi ile ilgili açılmış bir kadro yok.
Kuraya dahil edilmeyecek. Sizlerin aracılığı ile kritik çağrı yapmak istiyorum. 9 Eylül'de yapılacak atama kurasında Üniversitenin kadro açmış olması gerekiyor. Aynı zamanda üniversite hastanemizi ayağa kaldırmak için doktorların burayı tercih etmesi için bir an önce hastaneye ödenek tahsis edilmesi gerekiyor.


Aksi taktirde Üniversite hastanesi en basit hijyen malzemesini bile almakta zorlanıyor. Kurumun vehameti bunlar. Bu sorunları aşmak için vali bey, milletvekilleri omuzomuza bir mücadele vererek üniversite hastanesini bir onkolog, bir romatoloji ve çeşitli branşlardan doktor ve sağlık emekçisi eksiğini bir an önce gidermemiz gerekiyor.