Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas 6 Haziran'da yapılacak muhtarlık ara seçimleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Aday olan muhtarların Seçim Kuruluna başvuru yapması gerekmediğini belirten Başkan Nas "Seçimler eski usul yapılacak" dedi.

Nas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "6 Haziran 2021 Pazar günü ilçelerde muhtarlık seçimleri var. Çaycuma'da Hacımusa Mahalle olarak yeni bir muhtarlık kuruldu. Kdz. Ereğli, Devrek, Kilimli ve Çaycuma ilçelerinde toplam 8 mahallede muhtarlık seçimleri yapılacak. Muhtar adayı arkadaşlarımız yeni düzenleme doğrultusunda bizleri arayarak, 'Birleşik oy pusulasıyla mı seçime gideceğiz?' diye arıyorlar. 2024 yerel seçimlerinde uygulanması için Yüksek Seçim Kurulu'na liste verdik ancak yeni seçim sistemi yetişmediği için eski sistem devam ediyor. Muhtar adayı arkadaşlarımız Seçim Kurulu'na giderek adaylıkları ve aza listelerini bildirmelerinin ardından oy pusulası bastırarak seçime girebilecekler. Yani eski sistem aynen devam ediyor" dedi.