Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı Necdet Tıskaoğlu, Zonguldak Merkez ve ilçelere yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi. 500 yardım ile başlattıkları kampanyada hedeflerinin 5 bine çıkartmak olduğunu belirten Başkan Tıskaoğlu, "İyiliği yaymak için bu duyuruları yapıyoruz. Sloganımız virüsü değil iyiliği yayalım" dedi.

"KAMPANYAMIZA DESTEK VEREN HERKESE BİR KEZ DAHA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Tıskaoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"COVID-19 Corona Virüs nedeniyle oluşan ekonomik sıkıntı sebebiyle ortaya çıkan bu zor zamanda Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) olarak hemşehrilerimize destek olabilmek amacıyla başlatmış olduğumuz "BİR EL DE SEN UZAT" kampanyasında, üyelerimiz, sevgili dostlarımız ve Almanya'da yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin desteği ile hazırlanan 1000 adet kumanyadan oluşan ilk tır hemşehrilerimize teslim edilmek üzere geçtiğimiz hafta Zonguldak'a gönderildi. Dağıtımı bizzat şahsım, derneğimiz Başkan Yardımcısı Orhan Bayraklı ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Erol Nalbant ile gerçekleştirerek kumanyalarımızı, hemşehrilerimize verilmek üzere Zonguldak Valiliği ile belirlenen belediye ve kaymakamlıklara teslim etmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Kampanyamıza destek veren herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Dağıtım esnasında hemşehrilerimizin başlatmış olduğumuz bu kampanyadan ne kadar hoşnut olduğunu ve yaptığımız işin hemşehrilerimizin hayatlarına ne kadar güzel yönde dokunduğunu bir kez daha gördük. Kampanyamızın başında hedefimiz 500 adet kumanya hazırlanması yönündeydi. Ancak kıymetli üyelerimiz ve dostlarımız birlikten kuvvet doğar sözünü reel anlamda o kadar güzel gösterdi ki bunun sonucu olarak farkında olmadan 1000'e doğru yol aldığımızı gördük. Ne mutlu ki bir iki demeden, gönüllerden kopan yardımlarla 1000'i de aşarak 2000'e ulaştık. 2'nci tırımızı bu hafta çıkartalım derken kampanyamız hız kesmeden devam etti ve bu kez de sayımızın 3000'e doğru artış gösterdiğini gördük. Bu güzel gelişmenin haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta, geçtiğimiz hafta gönderdiğimiz tıra ek olarak 2 tır daha, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize dağıtılmak üzere hazırlanan 2000 adet kumanya ile Zonguldak'a doğru yol alacak. Ramazan ayının da başlamasıyla bu zor zamanda hemşehrilerimizin iftar sofralarında çorbalarında tuzumuzun bulunacak olması mutlulukların en güzeli."

"BİR EL DE SİZ UZATIN' DİYEREK KAMPANYAMIZA HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

"Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) olarak "HASET DEĞİL, HASRET." sloganı ile yola çıktık, şimdiden çok güzel projelere imza attık ve birlik, beraberlik içinde daha nicelerini hayata geçireceğiz. Bu sloganımıza ek olarak "VİRÜS DEĞİL, İYİLİK BULAŞTIRALIM." sloganını da derneğimizin amacına uygun olarak yol haritamıza ekleyerek faaliyetlerimize hız kesmeden, yeni bir ruhla, yeni bir enerjiyle, elimizden geldiğince, çığ gibi büyüyerek hemşehrilerimize yardım etmeye devam edip Zonguldak'ın sesini daha güçlü bir şekilde duyurup Zonguldak'ın, Zonguldaklıların yalnız olmadığını herkese göstereceğiz. Hepimizin bir anısının olduğu bu güzel şehre vefa borcumuzu ödeme vakti. Bu nedenle 'Bir el de siz uzatın' diyerek kampanyamıza herkesin desteğini bekliyoruz. Haset değil, hasret için, iyilik bulaştırmak için buradayız. Herkes canla başla çalışarak projemizin bu noktaya gelip bu kadar büyümesine, bir çok aileye ışık olmasına vesile oldu. Projemiz hız kesmeden devam ediyor. 1 demeden 100 demeden gönüllerinden ne koptuysa ortaya koyan, kampanyamızın büyümesine ve daha çok aileye ulaşmasına vesile olan, virüs değil iyilik bulaştıran, haset değil hasret duyan herkese can-ı gönülden teşekkür ederim. Bunun yanı sıra özel olarak teşekkür etmek istediğim bir kaç isime değinmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasını açıkladığı gün beni arayarak bizlerin de memleketimiz için bir şeyler yapmamız gerektiğini ifade ederek projenin fitilini ateşleyen Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Asım Cumhur Güner'e, projeye gönülden destek veren Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Erol Nalbant'a, kendi ekibimizden projemizde gönüllü olarak görev alan Sayın Hatice Aslandağ ve Neşe Parlakçı'ya, Almanya'da bulunan gurbetçi hemşehrilerimizin projeye dahil olmasını sağlayarak kampanyamızı renklendirip hız katan Sayın Gülbahar Merdivan'a, yapmış olduğu nakdi bağış dışında hediye ettiği helvalarla yardım kolilerimizin büyümesine destek olan Sayın Sadettin Abacı'ya ve kumanyaların nakliyesine sponsor olarak Zonguldak'a ulaşmalarını sağlayan Sayın Şevki Bayram'a özel olarak teşekkür ediyorum. İyi ki varız. Birlikte güçlüyüz."