Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen ve bir grup muhtar Çaycuma Özel İdare Müdürlüğü ile Çaycuma Başkent Elektirk Dağıtım Şirketini ziyaret ederek dilek ve şikayetlerini dile getirdi.
Ekrem Çelen yoğun kar yağışı nedeni ile zorlu şartlarda vatandaşa hizmet götürmek için canla başla çalışan her iki kurumun Çaycuma'da ki çalışanlarına teşekkür ederek üst düzey yetkililere sitemde bulundu.
Çelen köylerde yaşanan uzun elektrik kesintilerinin vatandaşı mağdur ettiğini ifade edip Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilerinin bu mağduriyetten ders çıkarmaları gerektiği söyleyerek; " Başkent Elektrik sınıfta kaldı' dedi. Çelen; "2020 yılının başlarında Başkent Elektrik yetkililerine muhtarlarımız talebi olan yıkılmış elektrik direkleri, sarkmış hatlar ve eskimiş trafoları sürekli arızalanıyor diye bildirdim. Bu konuda 32 köy ve mahallemizin taleplerini yazılı olarak Başkent Elektirik Müdürlüğüne verdim.
'Değerlendirmeye alınacak' dediler.
Ancak hiç bakılmadığı gibi 2021 yatırım programınada alınmadı. Mahalle içlerinde hatlara temas eden ağaçların kesilmesini bir yıl gündeme getirdim.
Vali beyin muhtarlarla yaptığı toplantıda da bu sorunları da değindi. 'Öğrencilerimizin uzaktan eğitim aldığı bu dönemde köylerde çekmeyen internet için ilçemizde Telekom Müdürlüğünde muhatap bulamıyoruz'dedim.
Son yağan kar yağışı ile baraber 5 gün süren elektrik kesintilerinde ilçemizdeki Başkent Elektrik çalışanlarından her gün bilgi alıp muhtarlarımız ile paylaştım. İlçemizdeki personelin yaşanan sıkıntılardan hiç bir suçu yoktur. Çaycuma ve 83 köyümüze 10 personel ile hizmet vermeye çalıştılar. Üst düzey Başkent Elektrik yetkililerine sesleniyorum; önlem almadınız, vatandaşı mağdur ettiniz. Vatandaşımız soğukta dondu, susuz kaldı. Kendilerine ilettiğimiz 32 köy ve mahallenin hatlarının bu yıl içinde acilen yenilemesini istiyoruz. Aynı durumun bir daha tekrarlanmaması için takipçisi olacağız. Hatlar yenilene kadar bu işin peşini bırakmayacağız'dedi.
Ekrem Çelen ayrıca köy yollarını açık tutmak için 24 saat aralıksız çalışan Özel İdare Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek;" Özel
İdare Genel Sekreterimize, şeflerimize, il genel meclisi üyelerimize ve çalışanlarına yoğun çabalarından ötürü teşekkür ederim' dedi.