Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı ziyaret eden arıcılar, 4 Nisan'da BAKKA'da yapılacak lansman toplantısına davet ettiler.

Ana arı, arı sütü ve propolis üretiminin yapılacağı projenin yaklaşık 3 milyon TL'lik maliyeti olduğu ve bunun 1 milyon 225 bin TL'sini BAKKA'nın karşılayacağı belirtildi.
Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdurrahman Canlı, proje ile ilgili açıklamasında şunları söyledi:
"BAKKA ile yaptığımız SOGEP Projesi kapsamında 'Toplum için arı gibi çalışan kadınlar' projesinin lansman t programı yapılacak.
Projedeki kadınların kimlik bilgileri oluştu, sigortaları yapıldı. Kurslarımız başladı, ilk meslek bilgilerini veriyoruz. Nisan ayında sahadaki pratik çalışmalarla devam edeceğiz. Ana arı ve arı sütü üretimi konuları ağırlıklı olacak. Proje şartnamesi hakkında biraz bilgi vereyim; yaşları 20 ile 40 arasında 30 kadının eğitimi ana arı, arı sütü ve propolis üretim konuları olacak. Ancak biz bunu bu sayılar ile sınırlı tutmayacağız, bütün kadınların katılımını sağlamak istiyoruz. Hedef kitlemiz Zonguldak'ta bize üye olan 1200 ailenin her birinde kadın var. Bunların yanında Batı Karadeniz ıslah projemiz var. Bu çalışma ile ilimizde yaklaşık %30 koleni kaybını önlemeye düşünüyoruz. Bu proje ile istihdam ve katma değer etkisi yaratmak istiyoruz. Arıcılık konusunda gelecekte yeni iş alanları olacak. Bunların geliştirilmesini sağlamış olacağız. Beklentimiz çok kapsamlı, sürekli TTK ile sıkışmış bir ilde yaşıyoruz. Madenler ve demirçelik üzerinden gidiliyoruz. Dolayısıyla her alanda katkı sağlayacak bir proje olduğunu düşünüyoruz.

Proje için BAKKA'nın 1.225.000 TL desteği var. Fakat yapmaya çalıştığımız iş yüksek maliyetli. Yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacağını düşünüyoruz. Projemiz için bütün kurumlardan destek bekliyoruz."