Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve daire müdürleri, Açık kapı önünde hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açık Kapı Müdür vekili Nurten Karadağ "Zonguldak açık kapı hizmeti 13 Nisan 2018'de Şube Müdürlüğü açıldı. Bugün beşinci yılımızda girdik, bu süre zarfında yaklaşık 30 binin üzerinde vatandaşların başvurularını aldık, cevaplandırdık.
Çalışmalarımız esnasında bizden desteğini hiç esirgemeyen, mesleki tecrübelerinden faydalandığımız sayın valimiz, vali yardımcımız ve büro amirlerimize teşekkür ederiz" dedi.


Vali Mustafa Tutulmaz, devletin kapısının vatandaşa açık olduğunu ifade ederek "Açık Kapı'da temel felsefemiz devletin vatandaşına kapının açık olduğunu göstermektir. Açık Kapı adı altında kaymakamlıklarımızda ve valiliklerde bu tür birim oluşturuldu. Bizim ilimizde Merkezde, Ereğli'de ve Çaycuma da birimler oluşturuldu. Kilimli'nin hizmetlerini buradan yürütüyoruz. Devletimiz Açık Kapı ile şunu söylüyor: Biz vatandaş için varız, vatandaşa hizmet için varız, vatandaşın hizmeti, kamu kurum ve kuruluşları tarafından herhangi bir şekilde istediği şekilde yürümüyorsa bunun takibi ve denetimini açık kapılar aracılığı ile yapalım.
Açık Kapı'ya benzer bazı hizmetler var, CİMER gibi. Bütün amaç vatandaşımızın kamu ile olan ilişkilerinde engel olmadan hizmet sunabilmesidir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Devlet vatandaş için var, bu felsefeyi özellikle vurgulamak için buradayız. Vatandaş başvuruları doğrudan buraya gelerek yapabildiği gibi mobil uygulamalar üzerinden, internet üzerinden her türlü yöntemle başvuru yapabiliyor. Bugüne kadar ilimizde 30 binin üzerinde başvuru yapılmış ve bunun yüzde 89'u verim alınmıştır. Vatandaşımızın böyle Açık Kapı ile devlete ulaşabiliyor olması vatandaşımız açısından büyük bir kolaylıktır. Bugüne kadar verimli çalışan başta vali yardımcımız olmak üzere bütün birim müdürlerine ve büroda çalışan personele teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum."