Yoklama ve bir önceki birleşim tutanak özetinin okunup onaylanması ile başlayan

meclis gündeminde 3 madde görüşüldü.

BAKKA'ya sunulan 'Defne'nin Yolculuğu' Projesi için hibe desteği alması ve 335 bin 393, 4 TL'nin İl Özel İdare tarafından karşılanması konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplam maliyeti 3 milyon 353 bin 933.42 TL olan projenin 335 hin 393.4 TL.si İl Özel İdare'den talep ediliyor.

Gündemin 3'üncü maddesi şöyle: İdaremiz tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan 'Defne'nin Yolculuğu' Projesi'nde İdaremizi temsile, ilzama ve teklif belgelerini imzalamaya, Yapı Kontrol Müdürü Hasan Çöğendez'in yetkili kılınması, Projenin hibe desteği alması durumundu eş finansman tutarı olan 335.393,34 TL'nin İdaremizce karşılanması hususunun görüşülmesi.

Zonguldak İl Özel İdaresi'nin başvuru sahibi olduğu, S.S. Çatalağzı Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin proje ortağı olarak görev alacağı, Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ile Çatalağzı Belediyesinin ise İştirakçi olarak katılım sağlayacağı "Defne'nin Yolculuğu" adlı proje hazırlanarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) açmış olduğu Sosyal gelişmeyi destekleme programına (SOGEP 28.04.2022 tarihi itibari ile sunulmuş olup projenin sonuçlanması bekleniyor. Eren Enerji işletmelerinden artan atık su (sıcak su) defne kurutma işleminde kullanılacak olup enerji maliyetleri düşürülecek aynı zamanda enerji verimliliği sağlanacak. Projenin İl ve belde ekonomisine kazanç sağlayacağı ve istihdamı artıracağı da yapılan fizibilite çalışmaları ile ortaya konuldu.
'Defne'nin Yolculuğu' Projesinde İl Özel İdare'yi temsilen ilzama ve teklif belgelerini Yapı Kontrol Müdürü Hasan Çöğendez yetkili kılındı. Defne Projesi'nde ilk etapta 18 kişinin istihdam edileceği belirtildi.