Türkiye'de yalnızca 3 ilde bulunmayan Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu artık Zonguldak'ta hizmet verecek.

Muammer Avcı'nın açıklaması şöyle:

Bilindiği üzere, Ülkemizde yalnızca üç ilde "Yatılı Hafızlık Kuran kursu" bulunmamaktaydı. Bu illerden birisi olan Zonguldak'ımızda da bu ihtiyacı şükürler olsun bitirme aşamasına geldik.

Tepebaşı mahallemizde inşa edilen Kuran kursumuzun, Toplam 2500 metrekare alanının, 1000 metrekaresinden daha fazla olan kısmı, orada yatılı olarak kalacak talebelerin sosyal alan, yeşil alan, basketbol, voleybol, futbol oyun alanları gibi kullanımına tahsis edilmiş durumda.

Burada yatılı olarak kalmak isteyecek öğrenciler, okul farkı gözetmeksizin, hangi okula giderse gitsin, İmam Hatip olsun, düz ortaokul olsun, orta 1 e başlayan her talebe buradan istifade edebilecektir. Orta birinci sınıfa başlayan öğrenci sabah Kursa ait servis araçları ile okuduğu okula götürülecek,akşam okul çıkışında alınıp tekrar yurda getirilecek. Mevcut derslerini yaptıktan sonraki zamanlarda ise kendisine Kuran okuma eğitimi verilecektir. Öğrencinin burada göstermiş olduğu başarı neticesinde, veli talep eder ve mevcut hocalarda da " bu öğrenci Hafız olabilir" düşüncesi hakim olursa, Hafızlık eğitimine devam edebilecektir.

Yatılı Hafızlık Kuran Kursu binasının en alt kısmındaki dersliklerin tamamı, bölgemizin en büyük, 4-6 yaş Kuran Kursu eğitiminin yapılacağı alan olarak tahsis edilmiş durumdadır. Ayrıca binanın 2 ve 3 ncü katları ders çalışma odaları olarak düzenlenecek, diğer üst katlar ise 100 adet öğrencinin yatakhaneleri olarak hizmet verecektir. Zonguldak'ımıza şimdiden hayırlı olsun.

Kursumuzun dış kaba inşaatı ve kısmen iç inşaat bölümleri tamamlanmakla beraber, diğer eksiklerin tamamlanmasında katkı sağlamak isteyen kardeşlerimizin aşağıdaki iletişim ve hesap numaraları ile Zonguldak İl Müftülüğümüz aracılığıyla hayırlarını yapabileceklerini belirtmek isterim. Bu arada sadaka-i cariye hükmündeki bu hizmete şahsımı arayarak yakın bir zamanda katkı sağlayan, Zonguldaklı gurbetçilerimizden (85.000 tl) ve katkıda bulunacak herkesten Allah cc razı olsun. Hedefimiz bu yılın Temmuz-Ağustos ayı gibi binamızı bitirmektir.

Kalbi muhabbetlerimle.

MÜRACAAT : TÜRKİYE DİYANET VAKFI
ZONGULDAK ŞUBESİ :
TR19 0001 5001 5800 7287 1048 12.