Kadınlar Süper Ligi 2021-2022 sezonunu lig 6'ncısı olarak tamamlayan Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nda forma giyen 3 sporcu, Kadın A Milli Takımı seçmelerine çağrıldı. Rabia Civan, Ayşe Şevval Ay ve Dilara Sürül, 21 Haziran Salı günü TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Milli Takım seçmelerine katılacak.

Turkcell Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor'un başarılı oyuncularından Rabia Civan, Ayşe Şevval Ay ve Dilara Sürül, Kadın A Milli Takım seçmelerine çağrıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesporlu kadın sporcular, 21 Haziran'daki seçmelere katılmak üzere TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne gidecek.

Sezon hazırlıklarına Belediyespor tesislerinde Antrenör Ercan Yaman nezaretinde devam eden Rabia Civan, Ayşe Şevval Ay ve Dilara Sürül, SBD TV mikrofonlarına duygularını anlattı.

"Milli Takım için Ereğli'den sporcuların gidiyor olması, seçimlere katılması hoş ve bu iyi hissettiriyor. Baktığımız zaman Belediyespor'un adını gençlerde, miniklerde, yıldızlarda çok duyuyorduk ama A Takım bazında çok fazla duymuyorduk. İnşallah daha güzel bir şekilde temsil etmek nasip olur.

Erkek sporu yaptığımız için insanlar bize kimi zaman biraz garipseyerek bakıyorlar. Sonrasında bu sporu kadınların da yapabildiğini hissettiklerinde, gördüklerinde imrenerek, 'Aferin kızlar' gibi cümleler kuruyorlar. Bu bizi mutlu ediyor.

Sahada bazen şu bizi çok yıpratıyor; erkek futbolu kadar beklemiyoruz evet ama taraftarın fazlaca olmasını çok isteriz. İnşallah taraftarımız da artarsa kadın futbolu sahada çok daha güzel şeylere vesile olacaktır.

İçinizde bu sporu yapmaya dair ufacık bir heves varsa çok büyük beklentiler içerisinde olmasanız bile bence denemeye değer. Her şeyden öte insanı mutlu eden, rahatlatan bir yanı var sporun. İsteyen herkes bunu denesin.

Kadın futbolu, kadınlar adına bir nevi basamak oluyor. Çünkü daha tanınır bir hale geliyorsunuz. Şu da bir gerçek ki bu işten bir şekilde ekmek yiyorsunuz. Bunun da hem aileye yük olmama ve kendini ikame etme adına faydaları var. Arkadaşlarımızın bir çoğu, ben dahil olmak üzere Kdz. Ereğli Belediyespor ile tekrar anlaştık. Yapılacak olan transferlerle birlikte Ereğli'mizi daha güzel temsil etmek istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz."

AYŞE ŞEVVAL AY: HEDEFİM ÖNCE MİLLİ TAKIM, SONRA YURTDIŞI

"Dünya değişse bile Türkiye'deki düşünceler kolay değişmiyor. Bir yere gittiğimizde, 'futbolcuyuz' dediğimizde 'A gerçekten mi' sorularıyla karşılaşıyoruz.

Sadece futbolda değil, tüm mesleklerde doktoru, avukatı, öğretmeni... Herkes şiddete maruz kalıyor. Bu şiddete toplum olarak 'hayır' dememiz gerekiyor. Türkiye'de futbol ön planda olduğu için buna futboldan başlamalıyız ki kalan yerlere de kolayca yayılsın.

Kadın takımlarına fırsat verilmesi gerekiyor. Alt yapılardan yetişen bir sürü genç oyuncumuz var. Biz de gençtik, biz de bu şekilde yetişip geldik. Alt yapıdaki genç kızlara şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hedefim A Milli Takım'da forma giymekti. İnşallah önümüzdeki hafta onu da gerçekleştiririm. İlk etapta seçme kampımız olacak. As kadroya dahil olmayı çok fazla istiyorum. Şu anda 23 yaşındayım, Türkiye'nin en iyi kulüplerinden Beşiktaş'ta yetiştim ve buraya transfer oldum. 25 yaşıma geldiğimde yurtdışına gitmeyi planlıyorum, inşallah onu da gerçekleştiririm.

Örnek aldığım bir futbolcu düşünecek olursam, buranın çocuğu olarak Ebru Topçu'yu söyleyebilirim. Bir de benim idolüm futbolu bıraksa da Ronaldinho... İlk aldığım forma onun formasıydı."

DİLARA SÜRÜL: MESSI İDOLÜM

"3. Ligden Süper Lige kadar yükseldim. Bu benim hayatımın dönüm noktası. Buralara gelmek zor oluyor hele bir Kadın Futbolcu için çok daha zor oluyor.

Oyunla kendimi birleştirdiğim zaman Messi idolüm gibi geliyor. Zonguldak'ta oynarken zaten bana Messi diyorlardı.

Dışarıdan bakınca erkek sporu gibi geldiği için, sert bir spor olduğu için aileler yaklaşmayabiliyor. Bence öyle düşünmesinler, çünkü herkes bunu yapabilir. Biz de yapabiliyoruz. Küçük yaşlardayken biz de korktuk, endişe duyduk, başka şehre gidebilir miyiz, dedik. Bir sürü kaygılarımız oldu ama ona rağmen buradayız. Belirli bir başarı elde ettik. Kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz kadın futbolu olarak.

Başta Halil Posbıyık başkanımız olmak üzere bizde emeği olanlara çok teşekkür ediyorum. Milli Takım seçmelerine geldiysek sonuçta maçlara çıktığımız ve kendimizi gösterebildiğimiz içindir. Bu da bu takım olmasaydı olmazdı. O nedenle Kdz. Ereğli Belediyespor'a ve camiaya teşekkür ediyorum."