Zonguldak Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş, 14 belediyede Belediye personel şirketi toplu sözleşme görüşmelerini ve 7 belediyede kadrolu işçilerin görüşmelerinin tamamlandığını 4 belediyede ise görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Osman Karataş yaptığı açıklamada, "Belediyelerle ilgili toplu sözleşme görüşmelerimiz belediye personel şirketi (taşerondan kadroya geçenler) ile ilgili ve belediye kadrolu personellerinin toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Şu ana kadar 14 belediyede belediye personel şirketi toplu sözleşmelerini tamamladık. Kazanımlarının işçi arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Kadrolu arkadaşlarla ilgili toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Kadrolu personellerle ilgili yedi belediyede toplu sözleşme görüşmelerini tamamladık. İki belediyede görüşmelerimiz devam ediyor. Zonguldak belediyesi nde 1 Mayıs'tan güzel olmak üzere Devrek Belediyesi'nde olmak üzere 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere toplu sözleşme taslak görüşmelerini hazırladık. Özellikle Zonguldak belediyesi için taban çalışmalarına başladık ve arkadaşlarımızı bilgilendirdik. İşçi arkadaşlarımızın beklentilerini görüşme taslağının içine koyma adına çalışmalarımız devam ediyor. Dün itibari ile Bartın Ulus Belediyesi kadrolu arkadaşların toplu sözleşme görüşmelerini tamamladık. Diğer yandan belediyede çalışan arkadaşlarımıza bilgilendirme çalışmalarımız da sürüyor" diye konuştu.

Karataş, "Alaplı, Ereğli, Gümeli, Kandilli, Karaman, Karapınar, Gökçebey, Perşembe, Bartın, Amasra, Metropolitan ve Kumluca Belediyelerinde çalışan belediye personel şirket elemanlarının sözleşmeleri tamamlandı" dedi. Karataş ayrıca Belediye kadrolu toplu sözleşme görüşmelerinde Ulus, Perşembe, filyos, Saltukova, Devrek, Amasra ve Bartın belediyelerinde görüşmelerin tamamlandığını ifade ederek, Ereğli ve Kilimli belediyelerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi.