Dikey videolar koyun - 2021'deki Facebook videoları araştırmasına göre, en çok kullanılan video formatı dikey moddur. Aynı zamanda en üst düzeyde katılım sağlayan kişidir.

Daha kısa altyazıları çerçeveleyin - 2021'de, on kelimeye kadar kısa altyazıların, video yapmak için Facebook etkileşimini artırma şansı daha yüksek görünüyor.

Maksimum etkileşim için ortalama Facebook video uzunluğu 2 ila 5 dakika olmalıdır - Kullanıcılar, birkaç saniyelik bir video izlemek zorundaysa

Çarpıcı Instagram Videosu Oluşturmak İçin İpuçları

Görsel olarak tutarlı bir yayın oluşturun - Instagram algoritması, estetik açıdan hoş içeriği ödüllendirme eğilimindedir. Bir rapora göre, Instagram'daki en iyi performans gösteren markaların %60'ı, her paylaşım yaptıklarında tutarlı bir görünüme sahip.

Doğru hashtag'leri seçin - Gönderinizde [#]noel veya [#]moda gibi çok genel olan hashtag'ler kullanmak, potansiyel olarak milyonlarca kişinin rekabetiyle karşı karşıya kalacağı için verimli olmayacaktır. Bunun yerine, hedeflenen takipçilerinizle bağlantı kurmak için sektöre özgü ve trend olan hashtag'lerin bir karışımını kullanın.

Mikro-influencerlarla ortaklık kurarak marka özgünlüğü oluşturun - Konu Instagram Influencer Marketing olduğunda, milyonlarca takipçisi olan ünlü Influencer'larla işbirliği yapmak için bütçenizi harcamanıza gerek yok. Mikro-etkileyiciler, makro-influencerların ortalama %1.7'sine kıyasla , yaklaşık %2-3'lük daha yüksek katılım oranlarına sahiptir .

Go for Instagram Reels - Bir lokmalık Instagram videoları, ortaya çıktıklarından bu yana çok sayıda göz küresi izledi. Hiç şüphe yok ki Instagram Reels , trendleri takip etmek ve platformda maksimum katılım sağlamak için bir numaralı seçenek olarak görülüyor.

Instagram'ı tercih edebilir, ancak Facebook, birkaç dakikaya kadar daha uzun videoları izlemek için tercih edilen bir ortamdır.

Canlı videoları tercih edin - Özellikle 50K takipçisi olan küçük ve orta ölçekli hesaplar için, Facebook canlı oturumları önceden kaydedilmiş videoların katılımını iki katına çıkarır.

Mükemmel YouTube Videosunu Oluşturma Kuralları

Biliyor musunuz insanların %65'i bir sorunu çözmelerine yardımcı olmak için YouTube'u kullanıyor. Sonuçta, YouTube en popüler ikinci arama motorudur, bu nedenle Google sorumuzu yanıtlayamadığında veya daha görsel bir şeye ihtiyacımız olduğunda, YouTube eğitimlerine gitme eğilimindeyiz. Video yapma fikrini ele alırken bunu gözardı etmemek gerekir.

Videolarınıza arka plan müziği ekleyin - Videolarınız birden fazla kişi arasında çok fazla konuşma içeriyorsa, biraz arka plan müziği eklemek, izleyicilerin ilgisini çekmeye ve izleyicilerin tıklamasına neden olabilecek garip sessizlikleri doldurmaya yardımcı olur.

Gereksiz olan her şeyi ortadan kaldırın - YouTube, 10 dakika veya daha uzun videoları tercih etme eğilimindedir. İnsanların YouTube videolarınızı sonuna kadar izlemesini istiyorsanız, en iyi seçenek videolarınıza alakasız veya gereksiz bilgiler eklemekten kaçınmaktır.

Küçük Resimleri Kullan - YouTube'da en çok görüntülenen 10 videodan 9'unun özel bir küçük resim kullandığını belirtir. Genellikle küçük resimler, izleyicilerin videolarınızdan birini bulduklarında fark ettikleri ilk şeydir, bu yüzden buna değer verin.

Sosyal Medya Videoları Oluşturmak İçin Araçlar

İçerideki sırları öğrendikten sonra geriye kalan tek iş, aslında o çarpıcı sosyal medya videolarını oluşturmak. Ancak bu süreçte yalnız değilsiniz. Pazar, pazarlama kampanyaları için profesyonel bir kameramana sahip olma ihtiyacını ortadan kaldıran en iyi sosyal medya video uygulamalarından bazılarıyla donatılmıştır. Bunları içinde ücretli olanları da var olup tamamen ücretsizleri de çok rahat bir şekilde bulabilmek mümkün.