Hangi filmi izlesem diye internet üzerinde araştırma yapan sinemaseverler için 2022 yılında vizyona giren filmleri inceledik. Birbirinden özel yapımların yer aldığı vizyondaki filmler arasında animasyondan, maceraya, dramdan bilim kurguya uzanan geniş bir yelpazede hayli dikkat çeken filmler yer almakta. Bu yapımlar içinde yer alan en iyi filmleri sizler için derleyerek 10 filmlik bir liste hazırladık.

Eğer bu yıl içinde sinema ekranlarında çıkan filmleri merak ediyor, bu yapımlar arasında tarzınıza uyanları arıyorsanız hazırladığımız liste tam da size göre. Farklı türde filmlerin yer aldığı film önerileri listemizde mutlaka beğeneceğiniz ve size uyan bir film bulacaksınız. Bu yıl yayınlanan filmler arasında öne çıkan yapımların yer aldığı özenle hazırlanmış listemiz haberimizin devamında sizleri bekliyor.

Aquaman and The Lost Kingdom - Aquaman ve Kayıp Krallık

2022 yılının Aralık ayı olarak vizyon tarihi planlanan Aksiyon ve Fantastik türdeki Aquaman ve Kayıp Krallık filminin başrollerinde Jason Momoa, Amber Heard, Temuera Morrison yer alırken filmin yönetmenliğini ise James Wan üstlenmektedir.

Efsanevi Atlantis şehrinin kralı olan Aquaman, yarı insan yarı Atlantis'li biridir. Süpersonik hızda suda yüzebilmekte ve denizde yaşamını sürdüren canlılar ile konuşabilmektedir. Kötülüğü temsil eden güçler, hayli büyük bir gücü etraflarında toplayarak Atlantis şehrine topyekun saldırıya geçerler. Aquaman ve Atlantis halkını şehirlerini savunmak için zorlu bir mücadele beklemektedir.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Animasyon ve Komedi türünde bir yapım olan The Ice Age Adventures of Buck Wild filmi Disney+ da yayınlanacak. John C. Donkin'in yönettiği film çocuklar için olduğu kadar ailece de izlenebilecek yapımlar arasında yer almakta.

Crash ve Eddie, heyecan arayan iki sıçan kardeştir. Kendilerine bir yer bulmak için yola çıkan iki kardeş Kayıp Dünya adı verilen oldukça büyük bir mağarada kapana kısılırlar. Bir gelincik olan Buck Wild, kapana kısılan bu iki kardeşin yardımına koşacaktır. Kayıp Dünya, dinozorların hakimiyetini hissettirdiği bir yerdir ve Crash ve Eddie kardeşler buna bir son vermeye kararlıdır.

Kirpi Sonic 2

Animasyon ve Macera türünde bir yapım olan Kirpi Sonic 2 filminin sinema salonlarında gösterime gireceği tarih 8 Nisan 2022 olarak duyuruldu. Yönetmenliğini Jeff Fowler'ın üstlendiği filmin seslendirmesini ise James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter gibi isimler yapmıştır.

Serinin ikinci filminde insan biçimine sahip bir kirpi olan Sonic, yeni maceralara atılıyor. Knuckles ve Doktor Robotnik, oldukça önemli bir güce sahip olan zümrüt taşını bulmak için harekete geçerler Kirpi Sonic'in de görevi böylece başlamış olur.

Aşıklar Bayramı

Yerli dram türünde bir yapım olan Aşıklar Bayramı filmi 2022 yılında vizyona girecek yerli filmler arasında önemli bir yere sahip. Alper Özcan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Kıvanç Tatlıtuğ ve Settar Tanrıöğen başrollerde.

Bir bağlama ustası olan Heves Ali ile avukat olan oğlu Yusuf arasındaki hesaplaşmayı farklı bir dil ile anlatan film, Kemal Varol'un aynı isimli kitabından sinemaya aktarılıyor. Vizyon tarihi henüz açıklanmayan film, merakla beklenen yerli yapımlar arasında yer almakta.

Bullet Train

Aksiyon türünde bir yapım olan Bullet Train filminin sinema salonlarında gösterime gireceği tarih 2022 yılının bahar dönemi olarak planlanmakta. Filmin oyuncu kadrosunda Brad Pitt, Sandra Bullock, Lady Gaga, Michael Shannon, Zazie Beetz, Aaron Taylor Johnson, Andrew Koji, Joey King, Karen Fukuhara, Brian Tyree Henry, Hiroyuki Sanada, Masi Oka, Logan Lerman başrolde yer alan isimler.

Filmin konusuna değinecek olursak; film Tokyo şehrinden Morioka şehrine yolculuk yapan bir hızlı trende geçmektedir. Bu hızlı trende birbirinden habersiz beş suikastçı bulunmaktadır. Bu suikastçılara verilen görev aslında birbirlerine bağlıdır. Trenden bir kişi sağ çıkacaktır. Heyecan dolu bir mücadele beş kişiyi beklemektedir.

The Gray Man

Aksiyon - Gerilim Ve Casusluk türünde bir yapım olan The Gray Man filminin yönetmen koltuğunda filmin aynı zamanda senaryosunu da yazan Joe Russo ve Anthony Russo üstlenmektedir. Filmin başrollerinde ise Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas yer alıyor.

Netflix yapımı filmde Court Gentry eski bir CIA ajanıdır. Şimdilerde ise kusursuz suikastler ile bir efsane halini almak üzeredir. Ancak günün birinde kendisine kurulan komplo ile av durumuna düşmüş bulunmaktadır. Şimdi kendisine kurulan komployu çözmek ve hayatta kalmak zorundadır. Ancak bu kolay olmayacaktır.

Ambulance - Ambulans

Vizyona giriş tarihi 2022 yılının Mart ayı olarak duyurulan film aksiyon macera türündeki yapımlardan hoşlananlar için mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisi. Michael Bay'in yönetmenliğini yaptığı Ambulans (Ambulance) filminin başrollerinde ise Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González, Moses Ingram, Garret Dillahunt gibi isimler var.

Filmin ana konusu ise; eski bir asker, ameliyat olması gereken eşi için oldukça yüklü miktarda bir paraya ihtiyaç duymaktadır. Çalmadığı kapı kalmaz ancak parayı bulmak oldukça zordur. En son gittiği kişi ise onu bir banka soygunu yapmaları konusunda ikna eder. Çaresi kalmayan adam, arkadaşı ile bir banka soygununa girişir. Ancak yaptıkları plan ile gerçek hayat birbirinden çok farklı ilerlemektedir. Soygun sonunda kendilerini bir ambulansın içinde, vurulmuş bir polis ile birlikte kaçarlarken bulacaklardır. Tüm polis teşkilatı da onları kovalamaktadır.

Nil'de Ölüm

Şubat ayında sinema salonlarında izleyici ile buluşması planlanan gerilim ve polisiye türündeki Nil'de Ölüm filminin yönetmenliğini Kenneth Branagh üstlenmekte. Filmin başrollerinde Kenneth Branagh, Armie Hammer, Gal Gadot rol almakta.

Film lüks bir gemide geçmekte. Linnet Doyle henüz yeni evlenen ve eşi ile birlikte balayı için lüks bir gemi yolculuğuna çıkan kadındır. Ancak balayı daha başlamadan Linnet Doyle'un gemide öldürülmesi ile sona erecektir. Gemide işlenen bu cinayetin aydınlatılması için gemi kaptan yolcular arasında yer alan Dedektif Hercule Poriot'u görevlendirir. Cinayeti soruşturmak için araştırmaya başlayan dedektifi çözülmesi oldukça zor bir vaka beklemektedir.

Balkaya

2022 yılında vizyona girecek olan yerli yapımlardan biri Balkaya Filmi. Filmin yönetmenliğini Emin ALPER yaparken oyuncu kadrosunda ise Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Erol Babaoğlu başrollerde yer alıyor.

Filmin konusuna değinecek olursak; Savcı Emre'nin tayini Balkaya kasabasına çıkmıştır. İşinde hayli titiz birisi olan Emre'nin kasabaya gelişi herkes tarafından takdir ve büyük saygı ile karşılanır. Kasabanın belediye başkanı, yer altı sularını kasabaya getirecek bir projeyi hayata geçirmek istediğinde kasaba muhalefeti ayağa kalkar ve savcı Emre üzerinde baskı kurmaya ve projeyi yasal olarak iptal ettirmeye çalışır.

Disenchanted

Müzikal ve animasyon türünde bir yapım olan Disenchanted filminin yönetmenliğini Adam Shankman üstlenmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda ise Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden yer almaktadır.

Giselle bir prenses olmakla birlikte masallardan tanıdığımız prenseslerden biraz farklıdır. Nişanlanacağı prensten ayrılarak sevdiği adam ile evlenecek kadar cesurdur. Severek evlendiği bu adam ile bir ömür boyu mutlu olacaklarını düşünmektedir. Ancak evliliklerinin üzerinden geçen on senenin ardından Giselle, mutlu olup olmadığını sorgulamaya başlar.