Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kanal 7 televizyonunda yayınlanan "Başkent Kulisi" programında eğitim gündemine ilişkin soruları cevaplandırdı. Bakan Özer, 8. Sınıf öğrencilerin gireceği LGS için sınavın 5 Haziran Pazar 2022 tarihinde uygulanacağını açıkladı.

Sınavın uygulanma tarihini açıklayan Bakan Özer, sınava hazırlanan öğrenciler içinde her ay düzenli olarak destek paketlerinin yayınlanacağını belirtti. Bu yıl içerisinde Ekim, Kasım ve Aralık ayı örnek soruları ve destek paketlerinin açıklandığını belirten Özer, sınava hazırlanan tüm öğrencilerimizin yanında olduklarını ifade etti.

Ocak Ayı Örnek Soruları Yayımlandı Mı?

Her ay düzenli örnek soru yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı 3 Ocak Pazartesi 2022 tarihinde iki ayrı kitapçık halinde Ocak ayı örnek sorularını yayımladı. Yayımlanan örnek sorular kitapçığının içerisinde Türkçe branşına ait 10 soru, İnkılap Tarihinden 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden 5 soru, İngilizceden 5 soru, Matematik ve Fen Bilimleri dersinden ise 10'ar soru yayımladı.

Yayımlanan Örnek Soruların Zorluk Düzeyi Nasıl?

Ocak ayında yayımlanan örnek soruları değerlendiren eğitimciler genel olarak okuma - anlama ve yorumlama becerisinin birçok soruda fazlasıyla ölçüldüğünü ifade ettiler. Matematik sorularını değerlendiren Matematik Öğretmeni Yasin Çopur, "Soruların birçoğunda Matematik Okur-Yazarlığının oldukça ön planda olduğunu görebiliyoruz. Kazanım ve konu hakimiyetine sahip her öğrenci okuduğunu doğru bir şekilde anlayabiliyorsa örnek soruların tamamını rahatlıkla yapabilir. Yeni nesil soruları çözmek için 3 aşama vardır. İlk olarak konuya ait kazanımları doğru bir şekilde kavramalıyız. Kazanım testleri ile konu hakimiyetimizi sağlamalıyız. İkinci aşamada okuma ve anlama becerisini güçlendirmeliyiz. Bunun için öğrencilerimiz paragraf çözebilirler. Üçüncü aşamada ise örnek sorular ile birlikte birçok farklı kaynaktan yeni nesil sorular çözmeliyiz. Bu 3'lü aşamayı sağlayabilirsek yeni nesil sorularda zorlanmadan çözebiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

https://www.copurhoca.com

https://www.copurhoca.com/kurumsal-deneme-sinavlari-lise-ortaokul-ayt-tyt-lgs/

https://www.copurhoca.com/hiz-yayinlari-kurumsal-deneme-sinavlari/