Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kanın fabrikası yok. Sizlerin verdiği kanlarla Zonguldak'ta 13 hastanemizin kan ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, korona virüs nedeniyle azalan kan stoklarına herkesin destek vermesini istedi.
Ergenç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Korona virüs nedeniyle kan stoklarında azalma var. Bizlerde kan stoklarımızı canlandırmak amacıyla kan bağış kampanyalarına devam ediyoruz. Çarşı Merkez'de kan aracımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Onun haricinde son olarak Emniyet mensuplarımızla birlikte organizasyon yaparak güzel bir kan bağışı yaptık. Şimdi sırada 24 Eylül'de Ormanlı Belediyesinde kan bağışı etkinliğimiz var. Ardından da 28 Eylül Kozlu Kaymakamlığında ve 29 Eylül'de ise Zonguldak Belediyesinde kan bağışı organizasyonları yapacağız. Vatandaşlarımıza buralara kan vermeye davet ediyoruz. İnşallah alınan kanlar hastalara şifa olacak.Biliyorsunuz ki kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kanın fabrikası yok. Sizlerin verdiği kanlarla Zonguldak'ta 13 hastanemizin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Kan veren bağışçılarımızın yapılan kan testlerinde hepatit b, hepatit c ve bel soğukluğu gibi hastalıklar çıkıyor. Herkesin kan bağışına duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.