Zonguldak Polis Emeklileri Derneği Başkanı Hayrettin Gezer, Türk Polis Teşkilatının 176. Yıl dönümü sebebi ile kutlama mesajı yayınladı.

Hayrettin Gezer, 'Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi'nin 24. kuruluş yıl dönümün de Emniyet teşkilatımızın 10 Nisan Polis Bayramını kutlarız' diyerek şu ifadeleri kullandı;
''Türkiye'nin en önemli kurumlarından Türk Polis Teşkilatı, 2021 yılında 176. yaşını kutlayacağız. Günümüzde İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri bulunan teşkilat,10 Nisan 1845 yılında İstanbul'da kuruldu. Polis Teşkilatı 1937 Emniyet Teşkilat Kanunu'na dayanarak örgütlenmiş ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlüktür. Merkezde Daire başkanlıkları, taşrada İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri olarak görev yapmaktadır. Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 176. Yıl dönümü dolayısıyla başta şehit olan polislerimizi rahmetle, gazi polislerimizi de minnetle anıyor, emekli olan ve görevleri başında bulunan polislerimize de aileleri ile birlikte sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum. Türk Polis Teşkilatı ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama halkımızın can ve mal emniyetini koruma huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden başarılı bir şekilde çalışmaktadır. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi görevini her zaman fedakarca yapmış binlerce mensubunu şehit vermesine rağmen toplumumuzda halkın güvenini ve takdirini kazanmıştır. Ancak aşağıda maddeler halinde belirttiğimiz polisin sorunlarına acilen çözüm bulunması gerekmektedir.
1 Siyasi Partilerin çoğunluğunun seçim bildirgesinde yer alan, 3600 Ek Gösterge hakkı acilen tahsil farkı gözetmeksizin tüm çalışan ve emekli polislerimize verilmelidir. Ayrıca emekli olunca kesilen özlük haklarımız verilmelidir.

2. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın İçişleri bakanımız ve Sayın Emniyet Genel Müdürümüz polis intiharlarına gerekli hasasasiyeti göstererek, polisleri intihara sürükleyen nedenleri mercek altına alıp, bu nedenleri ortadan kaldırmak için gereken çabayı göstermelidir.

3. Polislerin çalışma şartları ve süreleri amirlerin insiyatifine bırakılmamalı, yasal mevzuatta kavuşturularak, insan onuruna yakışır şekilde çalıştırılmalıdırlar. Amir tahakkümüne. ağır çalışma koşullarına ve mobbing uygulamalara son verilmelidir.

4. Emniyet Teşkilatının Orta sınıf amir ihtiyacını karşılamak için dışarıdan alınan personelin, tekrar hizmet içi eğitimden geçirilerek, mevzuat eğitiminin yanında meslek terbiyesi ve disiplini de öğretilmelidir.

5. Korana tedbirlerinde sağlık personelinden sonra en çok görev alan Emniyet Teşkilatı personeli ve ailelerinin acilen aşılanmalıdır.

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi'nin 24. kuruluş yıl dönümün de Emniyet Teşkilatımızın 10 Nisan Polis Bayramını kutlarız'' dedi.