-ÖZEL İÇERİK-

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube binasının tahliye süreci başladı. 7 Mart'a kadar binanın boşaltması istenirken oda yöneticileri yasal süreci başlattılar. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çağlar Öztürk, 1 milyon 757 bin 250 TL. bedelinde vergi borcuna karşılık devredilmesini usulsüz olarak değerlendirerek yasal süreci başlattıklarını ifade etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) usulsüz devir yaptığını belirten Öztürk "Kiracısı olduğumuz TTK' ya ait bina 1.757.250,00 TL. bedelle, henüz tahakkuk etmemiş vergi borcuna karşılık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın olurları ile Hazine adına tescil edildiği ve Zonguldak Valiliği'ne; (İl Özel İdaresi)sanki kentte başka yer yokmuş gibi, Millet Kıraathanesi olarak kullanılmak üzere tahsis edildi. Taşınmazın Oda tarafından 07.03.2022 tahliye edilmesi istendi. Maden Mühendisleri Oda'sı olarak bu süreçte hem TTK'ca usulsüz olarak devredildiğini düşündüğümüz binanın mülkiyetinin devrine ve ayrıca İl Özel İdaresi'nin kullanımına ayrı ayrı itiraz ederek yasal süreci başlattık" dedi.

Çağlar Öztürk, odanın son durumu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bir süre önce TBMM'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, konu ile ilgili soru önergesine verdiği cevapta; bina ile ilgili herhangi bir tasarrufların olmadığı yönünde kamuoyuna yansımış sözleri varken, idarenin yangından mal kaçırır gibi böyle bir yola başvurması bizleri olduğu kadar tüm mühendis camiasını, Zonguldak sivil toplum örgütlerini ve Zonguldak halkını tedirgin etti. Kentte hala bir şeylerin değişmediğini de göz önüne sermiştir. Hala uzlaşmadan uzak 'ben yaptım oldu' mantığı işletiliyor. Son günlerde Ulusal ve Yerel basında yer alan haberlerden de anlaşılacağı gibi, konuyla ilgili kentteki tüm sivil toplum kuruluşları, Odalar, Sendikalar açıklamalar yaparak böylesi bir durumun kabul edilemez olduğunu kamuoyu ile paylaştılar. Biz de yasal süreci başlatarak mücadeleyi başka bir boyuta taşıdık. Umarım kenti yönetenler, iktidar partisinin sayın milletvekilleri ve Bakanlık gerekli duyarlılığı göstererek, şehirde oluşan gerginliğin önüne geçerler. Biz her şeye rağmen sağduyunun egemen olacağına ve sağlıklı bir sonuca ulaşacağımıza inancımızı kaybetmek istemiyoruz."