Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği üyeleri, Cumartesi günü Çatı Cafe&[#]8217;de kahvaltı etkinliği düzenleyerek, yoğun bir katılım sağladı. Katılım gösterenlerle tek tek ilgilenen Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği Başkanı Yüksel Yayla, konuşmasında, &[#]8220;Sorunlarımız çok, ilimizin, kadınlarımızın, çalışanlarımızın, ülkemizin sorunları çok, kısaca işimiz zor&[#]8221; dedi.

Kahvaltı etkinliğine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral, CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, CHP Gökçebey eski İlçe Başkanı Ömer Başoğlu, Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayları Turgut Aydın, Av. Ali Turan Başar, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Tayfun Özdemir, CHP eski İl Başkanı Osman Yayla, MHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Gürkan Gülay, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, Zonguldak Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (ZOKED) Başkanı Salih Alemdar Türk Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nevin Aytaç, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tan, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, Baro eski Başkanı Erol Mekik, çok sayıda davetli katıldı.

YAYLA: &[#]8220;BU GEMİNİN BATMASINA, ALABORA OLMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ&[#]8221;

Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği Başkanı Yüksel Yayla, yaptığı konuşmada, kahvaltı davetine katılan herkese teşekkür ederek, &[#]8220;Derneğimizin kuruluşundan bu tarafa henüz bir yıl geçmesine rağmen çok önemli programlar gerçekleştirdik. Zonguldak halkının güvenini kazanıp yoğun destek bulmanın onurunu yaşıyoruz. Yapılan her etkinliğin bir amacının olduğunun bilinmesini özellikle rica ediyoruz. İnsanlar; sevgi, dostluk, kardeşlik, güven bağları ile birbirlerine sarıldıkları müddetçe, o toplumun ağlayanının olmayacağını düşünüyoruz. Bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Sorunlarımız çok, ilimizin sorunları çok, kadınlarımızın, çalışanlarımızın sorunları çok&[#]8230; Ülkemizin sorunları çok, işimiz zor&[#]8230; Ekonomik sorunlar bir yana son zamanlarda şiddet, kıyım öylesine arttı ki, çocuklar bile hedef haline getirildi. Kadınlarımıza şiddette ise, artma var, azalma yok. Her gün ayrı bir faciaya tanık olmak, umutlarımızı hepten karartıyor. Nereye gidiyoruz, neden bu kadar her şey yozlaştı? Bu milletin değerlerine ne oldu, şaşırıyoruz. Her şeye rağmen doğruları rehber edip mücadeleye devam edeceğiz. Etmeliyiz. Bu geminin içindeyiz. Batmasına, alabora olmasına müsaade edemeyiz. Bu bizim, bu ilke bizim, duyarlı olmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle herkese saygılarımı sunar, daha aydınlık yarınlar diliyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi