Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz, parti binasında Azerbaycan'a yapılan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Yılmaz; "Kardeş Azerbaycan'ı savunmak, Zonguldak'ı savunmaktır." dedi. İl Başkanı Yılmaz, Azerbaycan'a destek açıklamasınına ardından parti programları ile ilgili de konuştu.

Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz, beraberindeki partililer ile birlikte Azerbaycan'a yönelik saldırılar ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Yılmaz, saldırıları şiddetle kınayarak şunları söyledi: "Türk Milleti her zaman olduğu gibi kardeş ülke Azerban'ın yanındadır. Türkiye tüm gücüyle Azerbaycan'ın Vatan Savaşını desteklemektedir. Ermenistan'ın bu saldırısı bölge barışına yönelik büyük bir kışkırtıcılık ve tehdittir. Erivan'ın bu siyaseti, Karadeniz-Hazar-Umman-Doğu Akdeniz hattında istikrarsızlık isteyen ABD'nin politikalarından bağımsız değildir. Bölge ülkelerinin bu tehditleri engellemesi ortak bir strateji ile mümkündür. Bir süredir sınır hattında provakasyonlarını sürdüren Ermenistan, kardeş ülke Azerbaycan'a saldırılar düzenlemektedir. Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak, saldırıyı şiddetle kınıyor, Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye kardeş olarak gördüğü Azerbaycan'ın her zaman olduğu gibi bugünde yanındadır. Ermenistan'ın Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü hedef alan bütün kışkırtmalarının karşısındayız. Kimsenin şüphesi olmasınki bu süreç Karabağ'da ki işgalin sona ermesiyle Azerbaycan'ın kesin zaferi ile sonuçlanacaktır. Azerbaycan'ı kurtaracak ortak plan, Karadeniz-Akdeniz dostluk planıdır."

"PARTİ PROGRAMIMIZDA TTK'YA 40 BİN İŞÇİ ALINMASI KONUSU DA VAR"

Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında parti programları hakkında da bilgi verdi. Yılmaz, parti programlarında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 40 bin maden işçisinin alınmasının da bulunduğunu söyleyerek; "TTK'ya 40 bin işçi alınması bizim parti programımızda mevcuttur. Bunun Zonguldak halkına, esnafa, hepimize faydalı olacğını düşünüyoruz. Ayrıca madenlerimizin devletleştirilmesi, kaçak kömürün engellenmesi, Zonguldak için hayati önem taşımaktadır."dedi.

"BİZ ÖNCÜLÜĞÜ YAPIYORUZ, GERİSİ SİYASETE, DİPLOMASİYE KALIYOR"

Öte yandan Karadeniz sularında bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili konuşan Yılmaz; "Bunun yanında Zonguldak bölgesinde bulunan doğalgaz, hidrokarbon yatakları, öncelikle Zonguldak'ı, ardından Türkiye'yi uçuracağını ben geçen hafta da söylemiştim.2030 dünya ekonomisine baktığımız zaman Türkiye'nin 5'inci sırada 10 trilyon dolar ile yer alacağını bütün ekonomistler tahmin ediyorlar zaten." diye konuştu.
Hidrokarbon yatakları ile ilgili Çin ile görüşmelerin yapıldığını dile getiren Yılmaz; "Zonguldak'ın, devamında Karadeniz'in tamamına yakınının, bizim ekonomik münhasır hidrokarbon yataklarının ciddi miktarlarda olduğunu biliyoruz. Tüm Türkiye ekonomisini kalkındıracak düzeyde olduğunu biliyoruz. Geçen hafta Genel Başkanımız ve Çin Komünist Partisi arasında bir görüşme yapıldı. Bu görüşmede ortak çalışmalar için anlaşıldı. Bundan sonraki dönemde iş hükümete kaldı. Muhtemelen bu çalışmalar yapılacaktır. Öncülüğü biz yapıyoruz, gerisi diplomasiye, siyasete kalıyor." ifadelerine yer verdi.