2001 yılında Zeki Çelebi ve Recep Kırık tarafından kurulan Akkuş spor takımı uzun bir süredir ara verildikten sonra tekrar Akkuş'u yaşamak yaşatmak ve tanıtmak için 10-15 yaş grubu Akkuşspor takımını İbrahim Sevindik ve Ayhan Aydemir ile yeniden oluşturuldu. Fener sahası'nda, Volkan halı sahada idmanlar yaparak hazırlık yapılıyor. Dostluk ve hazırlık maçı anlamında 6 passpor takımı ile maç yapan Akkuşspor 5-3 yenildi. Son olarak Üzülmezspor yaz futbol takımı ile oynanan maç 2-2 bitti Önümüzdeki günlerde yine 3'ncü hazırlık maçı için organize olan Akkuşspor'da büyük bir heyecan yaşıyor.

İBRAHİM SEVİNDİK AÇIKLAMADA BULUNDU

Takım hakkında bilgi veren İbrahim Sevindik, "Resmi olmasak da oynadığımız maçların yanı sıra yaptığımız idmanlarda hem sporcularımız hem de biz mutlu oluyoruz. Memleketimizin ismini bu şekilde yaşatıyoruz, aynı zamanda gençlere spor yaptırıyoruz. Gönül ister ki resmi olarak Zonguldak'ta köyümüzün takımını en iyi şekilde temsil edelim. Çocuk, genç ve veteranlar olarak toplam 50 kişilik sayıya ulaştık. Gençleri de turnuvalar için hazırlıyoruz. Akkuşspor hazırlık maçlarına 7'den 70'e 50-60 kişilik izleyici ile oynuyoruz. Yaz tatilini çocuklar için değerlendirerek çalışmalarımızı futbol okulu gibi sürdürmeye çalışıyoruz.

Bizim tek isteğimiz çocukların haftalık, 15 günlük ya da aylık idman, maç yeme içme ve malzemeleri masrafların tüm hemsehrilerimizden maddi manevi desteklemelerini istiyoruz. Hemşehrimiz olan Kozlu esnaflarından Güneş Kömür sahibi Recep Güneş takıma sponsor olup ihtiyaçlarına destek olmuştur. Yine şehrimiz esnaflarından hemşehrimiz Mebnet Güneş atkı yaptırarak takıma gelir amaçlı destek oldu. İyi yoldayız. Biz Akkuşluyuz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi