Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol'a ve mevcut yönetime muhalif partililer kahvaltıda buluştu.

Mehmet Yaman'ın il başkanlığına aday gösteren grup arasında İl yönetim kurulunda görev alan Hüseyin Çapkın, mevcut ilçe başkanları, eski başkanlar Yusuf Çetin, Musa Yüce, Sadık Kar ve birçok isim katıldı.

Eski İlçe Başkanı Yusuf Çetin, açılış konuşmasında, "Önümüzdeki hafta yapılacak il kongresinde aday olarak Mehmet Yaman'ın duyurduk. Biz buraya Burak Erol'u da davet ettik ancak gelmedi" dedi.

İl Başkan Adayı Mehmet Yaman, konuşmasında ise şöyle dedi: "Büyüklerimizle yaptığımız görüşmelerde kararımızı verdik. Bize yaptığımız istişarelerde çalışmalara başlayacağımızı söylediler. Burak Erol bana 'Gönüllerin başkanı" derdi. Kozlu İlçe Başkanı oldum. Milletvekili ve belediye başkan adayı oldum. Arkadaşlarımız şimdi de bize il başkanlığı adaylığı görevini tevdi ettiler."

Mehmet Yaman'ın özgeçmişi: 1967 yılında Zonguldak Kozlu ilçesinde doğmuştur. Zonguldak Fener Lisesi mezuniyetinden sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Maden MYO nu bitirmiştir. 1993 yılından itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi Fizik Bölümü Lisans öğrenimine devam etti. Aynı üniversitenin Maden Fakültesi Mühendislik Bölümünden mezun olduktan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen Türkiye Taşkömürü Üzülmez Müessese Müdürlüğünde Maden Mühendisi ve İSG uzmanı olarak görevine devam etmektedir. 31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçiminde Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı görevinde bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır.