Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak'ta Corona Virüs vakalarının 200'ü geçtiğini belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz 'Bartın'da Güney Afrika mutantı görüldü. Zonguldak'ta da var mı?' sorusuna "Evet Zonguldak'ta da Güney Afrika mutantı var" diye yanıt verdi.
Vali Tutulmaz, Zonguldak'ta ki Güney Afrika mutant sayıları hakkında bilgi vermedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Günlük vaka sayısı 200'ün üzerine çıktı. Ancak bir taraftan da sevindirici bir yanı var, Karadeniz'e sınırı olan, Karadeniz'deki iller arasında en iyisiyiz. Yüzde 200.6 ile ancak 200.6 da çok yüksek bir rakam ve biz vatandaşların daha çok hassas olmasını istiyoruz.

Bu hafta da aynı rakamlar çıkabilir belki birkaç rakam üstüne çıkabilir, son günlerdeki rakamlar bunu gösteriyor.
Salgının bulaşıcılığı çok hızlandı. En küçük ihmalde bulaşıyor. Daha önce geçirenler tekrar geçiriyor. Mutantdan sonra salgına yakalananlar tekrar yakalanmaya başladı. Biz yakalandık bir daha yakalanma icaz diye bir kural yok.
Çok dikkatli ve hassas olmaları gerekiyor vatandaşların. Şu anda yakın çalışma arkadaşlarımdan iki tanesi hastalığı geçirdikleri halde tekrar yakalandılar.
Bunun için dikkatli olmaya devam etmemiz lazım. Aşılarımızı olmaya devam etmemiz lazım.
Aşı konusunda ülke genelinde iyi durumdayız. Önümüzdeki süreçte iyi günleri hep beraber göreceğiz.
Vali Mustafa Tutulmaz, Ramazan ayında ek tedbirler alınıp alınmayacağını yönündeki soruya şu yanıtı verdi; "Şu anda ekstra bir tedbir arayış içersinde değiliz. Genelde İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen tedbirleri uyguluyoruz. Öyle farklı bir tedbir alma içerisinde değiliz. Rakamlar bu eğilim içerisinde devam ederse ancak ve ekstra bir rakamlara ulaşılırsa hastanelerin yükünü artıracak bir sayıya ulaşırsak biz de ek tedbirler alırız.

Şu anda hastanelerimizin yükü %50'nin altında. Vali Tutulmaz, "Bartın'da Güney Afrika mutantı görüldü. Zonguldak'ta da var mı?" sorusuna "Evet var" diye cevap verdi. Vali Tutulmaz, Afrika mutantı sayısı ile ilgili bilgi vermedi."