-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ta, özellikle son günlerde grip vakalarında artış yaşanıyor. Soğuk algınlığına yakalanan vatandaşlar soluğu hastanelerde alıyor. Son 2 haftadır hastanelerde grip salgınından dolayı yoğunluk yaşanıyor. Grip, nezle ve bunlara bağlı öksürük problemleri yaşayanlar hastanelerin acil ve polikliniklerine akın etti.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner, ani hava değişimlerinin insanların bağışıklık sistemini zorlamasıyla grip hastalığına neden olduğunu ve son günlerde acil servislerde artış yaşandığını söyledi.

EN ÖNEMLİ ŞEY TEMİZLİK

Gripten korunmada en etkili yolun temizlik olduğunu vurgulayan Güner, şöyle dedi: "En önemli şey el temizliğidir. Özellikle ellerimizi sık sık yıkayacağız. Kapalı alanlarda fazla bulunmayacağız. Çünkü bu insandan insana bulaşan bir durumdur. Mümkünse evimizi sık sık havalandıracağız. Temizliğe ne kadar dikkat edersek o kadar az hasta oluruz. İkincisi sağlıklı beslenmek, mevsim sebze - meyvelerini yiyip uyku düzenimize dikkat etmek."

Diğer yandan Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Tosun, polikliniklerde ve acil servislerde grip vakalarından dolayı artış yaşandığını belirterek, griple mücadelenin bol bol sıvı, meyve ve sebze tüketmekten geçtiğini söyledi. Tosun, üst solunum yolu vakıalarında artış yaşanmasından dolayı acil serviste yatak sayısının yetersiz kaldığına dikkat çekti.

İşte Zonguldak'ta hizmet veren hastanelere başvuran hasta sayısı:

Atatürk Devlet Hastanesi ana bina: 636

Atatürk Devlet Hastanesi ek bina: 244,

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi: 600

Ereğli: 1231

Çaycuma: 480

Alaplı: 355

Kilimli: 351

Devrek: 341

Gökçebey: 209

Zonguldak'ta dün gece hastanele başvuran hasta sayısı 4 bin 447 oldu.