Zonguldak'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106 yıl dönümü törenle kutlandı Valilik önünde yapılan programda Zonguldak Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve Şehit aileleri sosyal dayanışma ve yardımlaşma derneği Zonguldak Şube Başkanlığı Atatürk anıtı'na çelenk bıraktılar.

Törene Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü,
Garnizon komutanı ve askerlik şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Şehit Aileleri derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz katıldı. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, törenin sonunda Şehitlik Defterini imzaladı, duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, konuşmasında "Halkın hürriyeti için Çanakkale'de Sakarya'da, Dumlupınar'da ve yurdun her köşesinde Türk Ordusu tüm dünyaya kararlılığını ve gücünü gösterdi. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini nefretle kınıyorum. Vatan için canlarını seve seve fedakar eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyorum ve huzurlu ve rahat uyusunlar. Kahraman gazilerimiz gönüllerinize ferah tutun. Şehit kanları ile sulanan bu toprakları koruma görevini biz ve gençlerimiz almıştır. Ne mutlu şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşanlar. Ne Mutlu Türküm diyene" dedi.