Fizyo Odak Egzersiz Danışmanlık Merkezi, Westalife Rezidance'da Zonguldak halkına hizmet vermeye başladı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanları, Türkiye Fizyoterapistler Derneği Zonguldak İl Temsilciliği, çok sayıda fizyoterapist ve danışanın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Merkez'de, cadillac, tower/reformer, ladder barrel, combo chair gibi yeni nesil pek çok egzersiz aletleriyle kişiye yönelik egzersiz danışmanlık hizmeti verilecek.

Merkezin açılışında konuşan Fizyoterapist İsmail Alak, "Şehrimizde çok sayıda spor merkezi bulunmasına karşın, ilk kez bir fizik tedavi uzmanı tarafından bir egzersiz danışmanlık merkezi ile halkımıza hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüzde modern yaşamın dezavantajı olarak karşımıza çıkan hareket ve duruş bozuklukları, ağrılar, kilo problemleri ve ileri zamanlarda kronik hastalıklara sebebiyet verebilecek her türlü problemde bireye özgü profesyonel destek vermek giderek önem kazanmaktadır. Ayrıntılı bir değerlendirme sonrasında, kişiye özgü reçete edilmesi gereken egzersiz programı, bu yaklaşımla planlanmadığı takdirde ise faydadan çok zarar getirmektedir. Zonguldak halkına daha sağlıklı bir yaşam için profesyonel destek sunacak olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Haftanın her günü açık olan merkez kas-iskelet sistemine ait problemler yaşayan ya da sadece daha sağlıklı bir yaşam için danışmanlık hizmeti almak isteyen herkesi ücretsiz ön değerlendirme ve kişiye özgü bir program için ağırlamayı bekliyor.

Editör: Pusula Gazetesi