Zonguldak hakemliğine bir sevindirici haber daha geldi. Zonguldak İl Hakem Kurulu'nun açmış olduğu hakemlik kursuna katılarak camiaya katılan aday hakemler geçtiğimiz sezon orta ve yardımcı hakem olarak çeşitli maçlara çıkmalarının ardından yeni sezon öncesinde İl Hakem Kurulu'nun atletik test ve kural bilgisi sınavlarını da başarıyla geçtiler. Zonguldak İl Hakem Kurulu 9 aday hakemin İl Hakemliğine terfi etmeleri için MHK'ye yazı gönderdi. MHK de 9 aday hakemin il hakemi olmasını onayladı. MHK'den gelen yazıyla birlikte Zonguldak hakem filosuna 9 il hakemi daha eklenmiş oldu.

İŞTE ONAY ALAN 10 İL HAKEMİ
MHK'nin onayı ile aday hakemlikten il hakemliğine yükselen Zonguldaklı hakemler şöyle oluştu: Atakan Yüzlü, Bertuğ Gülay, Emre Tomboğa, Emre Yılmaz, Ferhat Şenol, Hamza Sözen, İlker Durmaz, Umut Gedik ve Mert Çolak.

EVREN ATIŞ GURURLU

Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış özellikle yaz döneminde ciddi ve disiplinli çalışmasının yanı sıra özellikle Klasman hakemlerine yaz döneminde de sıkı bir antrenman temposu uygulayarak Klasman sınavlarında da yüzde yüz başarı elde edip, Zonguldak'ta klasman sayısını da ikiye katlamıştı.

Aynı şekilde aday hakemler de yaz dönemi boyunca gerek atletik, gerekse kural bilgisi sınavlarına tabi tutuldular. MHK'ye gönderilen onay listesinin de yüz akı olarak onaylanıp geri gelmesi İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış'ı ve kurul üyelerini gururlandırdı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, "Yaz Döneminde İlimizde; atletik test, kural bilgisi eğitimi ve kural bilgisi sınavına tabi tutulan, belirli sayıda müsabaka yöneten aday hakemlerimizden dosyaları Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından onaylananlar il hakemliğine terfi etmişlerdir" dedi.

Öte yandan 2018-2019 futbol sezonu itibarı ile hakem ve gözlemci raporları ile ilgili teknolojiyi üst düzeyde kullanıp maç raporlarının ASKF'ye yeni bir sistem üzerinden gönderileceği ve böylelikle zaman tasarrufu yapılması planlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi