Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalara göre her hafta sonu uygulanan 2 günlük yasak bu hafta da uygulanacak. 29 Mayıs gece 24:00'te başlayacak yasak, 31 Mayıs gecesi saat 24:00'te sona erecek.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 15 ilde sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu da devam edeceğini açıkladı.
İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Burak Güntekin sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, bu hafta sonu da, 15 ili kapsayacak şekilde devam edecektir" dedi.
Corona Virüs tedbirleri kapsamında; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
İçişleri Bakanlığınca Corona Virüs salgını tedbirleri kapsamında 2 gün sürecek son sokağa çıkma kısıtlaması yarın 24.00 itibariyle başlayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Mayıs Pazar gecesi saat 24.00'e kadar sürecek. Son olacak bu kısıtlama kapsamında açık olacak iş yeri, işletme ve kurumlar şöyle; Ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı iş yerleri, Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri gibi kuruluşlar açık kalacağı öğrenildi.