-ÖZEL İÇERİK-

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan analizlerde Zonguldak'ın 12 plajı 'Mükemmel', 6 plajı ise 'İyi' olarak nitelendirildi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin plajlarında yaptığı analiz sonuçlarını Yüzme Suyu Takip sistemi adı verilen sitede yayınlamaya başladı. Verilere göre; Zonguldak'ta bulunan 18 plajın 12'si 'Mükemmel', 6 plajı ise 'İyi' olarak nitelendirildi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle Türkiye'nin halka açık tüm plajlarında analizlere gerçekleştirmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizleri gerçekleştiriliyor. Analiz sonuçları, yüzenlerin maruz kaldıkları risk seviyesinin değerlendirilmesi, kirliliğin tespiti ve alınacak önlemlerin belirlenmesi için derecelendiriliyor.

Zonguldak için yapılan değerlendirmelerde 18 plaj incelendi. Belirtilen sonuçlara göre; Zonguldak'ta bulunan 18 plajın 12'si 'Mükemmel', 6 plaj ise 'İyi' olarak nitelendirildi. Haziran ayı ölçümlerinde derecesi 'Mükemmel' olarak nitelendiren Filyos Plajı Kale Mevkii ve Kozlu Plajı, Temmuz ayı ölçümlerinde 'İyi' olarak nitelendirildi. Haziran ayı ölçümlerinde 'İyi' olarak nitelendirilen Deniz Kulübü Plajı ve Alaplı Kocaman Plajı ise 'Mükemmel' olarak nitelendirildi.

12 PLAJ 'MÜKEMMEL' OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Verilere göre; Filyos Plajı Fabrika Önü, Filyos Plajı Barınak Önü, Filyos Plajı İskele Önü, Türkali Plajı, Göbü Plajı, Uzunkum Plajı, Kapuz Plajı, Deniz Kulübü Plajı, Ereğli Aqua Beach Plajı, ERDEMİR Plajı, Mervealtı Plajı ve Alaplı Kocaman Plajı "Mükemmel" olarak nitelendirildi.

6 PLAJ 'İYİ' OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Filyos Plajı Kale Mevkii, Kozlu Plajı, Değirmenağzı Plajı, Ilıksu Plajı, Kdz. Ereğli Belediye Plajı ve Alaplı Belediye Plajı "İyi" olarak nitelendirildi.

Editör: Pusula Gazetesi