Zonguldak'ta, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 17 sanığın 6'sı, 15 yıl 7 ay 15 gün ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 2016 yılında 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından kentte uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla 17 kişiyi gözaltına aldı. Zonguldak, Ankara ve İstanbul'da belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskında gözaltına alınan şüpheliler hakkında, 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak' suçlarından dava açıldı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan 17 sanık için karar duruşması yapıldı. Duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan İbrahim C. ve Recep D.'yi 15 yıl 7 ay 15'er gün, Serbay K., Soner C. ve Şerif K.'yı 12 yıl 6'şar ay, Serkan B. ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 10 sanık ise üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kesin ve inandırıcı somut delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi. Sanıklardan 1 kişinin dosyası ise ayrıldı.