Zonguldakspor'un başarılı futbolcusu Hüseyin Yılmaz ligin bitiminin ardından açıklamalarda bulundu. Bu sezon geçtiğimiz sezona oranda skor üretemediğini belirten Hüseyin, gelecek sezon elbirliği içinde hedeflerinin 1. Lig olduğunu söyledi. Başarılı futbolcu, kırmızı gruba oranla Zonguldakspor'un yer aldığı Beyaz grubun daha zor bir grup olduğunu belirterek Karşıyaka ve Bugsaş maçlarını unutamadığını söyledi.

İşte Hüseyin Yılmaz'ın sorulara yanıtı.

Önümüzdeki sezondan beklentilerin neler?

Önümüzdeki sezon her şeyin daha güzel olacağını umut ediyorum. Bu ligde artık tecrübe kazandığımızı düşünüyorum. Onun için bu ligin güçlü takımıyız. Hedefimiz bu sezon bir üst Lig olacak.

Bu sezon ligdeki kırılma maçları hangileri?

Kırılma maçları olarak bakmayalım ona ama ilk yarı aslında iyi puan topladık 2. yarıya kötü başladık kötü başladığımız için üst üste mağlubiyetler oldu bu da bizim kötü gitmemize neden oldu ama çok şükür yine beklenmedik maçlardan iyi puan çıkardık. İyi takımlardan iyi puanlar aldık.

Hangi maçlar, nelerden dolayı aklında kaldı bu sezon?

İçerideki Karşıyaka maçı bizim için çok önemliydi. Son dakikada attığımız golle galip gelmiştik. O bu seneki güzel maçlardan ve anlamlı galibiyetten bir tanesiydi. Bir de dışarıdaki Bugsaşspor maçı. Zor bir deplasmanda favori gösterilen bir takıma galip gelmiştik. O da çok önemli ve anlamlıydı.

Son iki sezonun birbirinden farkı neydi?

Geçen sezon play-offu biraz daha son haftalara kadar taşıdık . Bu sezon play-offun içinde yer alamadık. Çok çabaladık ama olmadı . Biraz daha fazla gol atabilseydik, deplasmanda biraz daha fazla galip gelebilseydik play-offa kalabilirdik.

Gol noktasındaki sıkıntıyı hangi duruma bağlıyorsun?

Bu sene biraz önceki senelere göre az gol attık. Aslında pozisyona giren bir takımız. Her maç olsun pozisyona giriyoruz ama bu sezon önceki sezona göre girdiğimiz pozisyonları gole çeviremedik. Bu da az gol atmamamıza neden oldu.

Önceki sezonlarda şutların vardı. Ancak bu sezon tam anlamıyla futbolunu sahaya yansıtamadığın yönünde eleştiriler oldu. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Önceki sezon şutla goller atmıştım evet. Ama bu sezonda 3 tane direkten dönen toplarım vardı, denedim bu sezon şut yine ama olmadı. Şansızlığım vardı. Nasipse önümüzdeki sezon daha skorer daha çok goller atacağım.

Kırmızı grup ile beyaz grup arasında son sezonda ne gibi farklılıklar vardı?

Bizim grup diğer gruba göre biraz daha zor bir grup. Mücadele seviyesi daha zor bir grup. Bizim grupta işler öyle istediğin gibi gitmeyebilir. Çünkü herkes herkesi yenebilecek kapasitede .Zaten ligin son haftasına kadar şampiyonun belli olmadığı bir grup.

2.lig final müsabakasında kimi destekliyorsun? Kimin kazanmasından yanasın?

Desteklemek demeyeyim ben buna. Ama 1. ligin kim hak kediyorsa taraftarıyla, şehriyle, tesisleşmesiyle, bu ligi kim hak ediyorsa futbol şansı o takımla olsun. 1. lige o takım çıksın. Sakaryaspor olur yada Afjet Afyon olur. Desteğimiz bu yönde.

Önümüzdeki sezon nasıl bir Hüseyin Yılmaz göreceğiz sahada?

Önümüzdeki sezon daha skorer takımının da bir üst lige çıkmasında büyük katkısı olan bir Hüseyin Yılmaz olacak. Seneye tek hedef 1.lig. Taraftarımızın da desteği ile bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.

Editör: Pusula Gazetesi